Bagă totul în guriță! Cum să oprești obiceiurile lui bebe?

Bebelușii care bagă lucrurile în gură, nu numai că au un obicei normal, ci și un interes tot mai mare pentru descoperirea lumii din lumea din jurul lor.

În primul an, copiii își explorează împrejurimile prin simțurile lor – văzând, atingând, auzind, mirosind și degustând. Cu cât vor explora mai mult, cu atât vor învăța mai mult. În timp ce bebelușul învață să-și stăpânească mișcările de mână – ajungând, apucând și trăgând – nu este încă atât de abil să-și folosească degetele. Deci, atunci când un copil înțelege ceea ce dorește și dorește să investigheze mai departe (“Este moale sau greu? Pot să mănânc? Are un sunet?”), adesea acest lucru înseamnă că îl bagă și în gură. Gura ajută bebelușii să învețe totul despre diferite forme si texturi. De asemenea, ei învață ce anume se simte bine și are un gust bun și ce nu – astfel încât copilul tău va putea băga în gură chiar și o pătură de lână.

S-ar putea sufoca? Deși băgatul în gură este o experiență pozitivă pentru copilul tău, cu siguranță te gândești și la siguranța lui. Pentru a reduce riscul de sufocare, medicii pediatri recomandă să li se permită copiilor să se joace numai cu obiecte mari care nu încap în gură. O modalitate ușoară de a verifica acest lucru este să vă asigurați că o jucărie sau un obiect nu se poate introduce în deschiderea unui tub de hârtie igienică. În caz contrar, copilul se poate sufoca, iar elementul nu este sigur. De asemenea, asigurați-vă că un obiect este suficient de neted pentru a nu zgâria copilul și nu are piese care se pot rupe. Ia-ți  câteva momente pentru a face o inspecție a casei tale la nivelul ochiului copilului tău pentru a identifica orice obiecte nesigure care ar putea fi tentate pentru el.

Ce zici de toți germenii? Asigurați-vă că atunci când bebelușul tău ridică și linge mingea care s-a rostogolit peste podea, există puține șanse să-l facă bolnav . Copiii se îmbolnăvesc de viruși și de bacterii, nu de praf. Deci, asigurați-vă că nu împarte jucăriile cu un copil bolnav și care poate transmite germeni. (De asemenea, spălarea frecventă a mâinilor și a jucăriilor este esențială.) Asta spune că jocul de grup este foarte realist la această vârstă. Copiii au tendința de a se ciocni unul de celălalt, de a se atinge unul pe celălalt și de a-și da sărutări. Deși este inteligent să fii prudent, părinții pur și simplu nu-și pot proteja copiii de tot – inclusiv de germeni.

Așadar, iată ce poți face pentr a preveni un accident sau o îmbolnăvire:

  • Spală bine toate jucăriile și fă curat în casă cât mai des posibil
  • Ascunde toate obiectele care l-ar putea răni și la care ar putea avea acces
  • Oferă-i jucării care se pot spăla ușor și pe care praful nu se poate depune foarte repede.

 

Sursă foto: MomJunction



Ai ceva de adăugat?...

*