Iată cinci rețete cu miere de albine pe care le poți face acasă, pentru ca micuțul tău să scape de răceli, gripe și tuse.
Cunoscută în lumea antică pentru proprietăţile sale miraculoase, mierea era folosită atât ca medicament, cât si în ritualuri si ceremonii. Mierea, alimentul minune, are în compoziţia sa numeroase principii active binefăcătoare pentru sănătate. Acestea sunt în mare parte zaharuri, precum și microelemente, enzime, acizi organici și vitamine, ce au un efect pozitiv prin acţiunea de reglare a unor funcţii importante ale organismului. Datorită acestor proprietăți, mierea a fost utilizată ca remediu de-a lungul timpului pentru vindecarea unor afecţiuni gastro-intestinale, renale, respiratorii și pentru tratarea plăgilor infectate. Mierea de albine este valoroasă prin vitaminele provenite din polenul si nectarul plantelor, însă conţinutul său în aceste substanţe variază în funcţie de plantele din care a fost făcută mierea. Principalele vitamine din miere sunt vitamina B1, B2, B6, vitamina PP, vitamina H, vitamina B12, vitamina C, acidul pantotenic, acidul folic, vitamina A, vitamina K.
Acest produs uimitor posedă proprietăți antibacteriene, antifungice, antiseptice, antioxidante , fiind unul dintre alimentele cele mai benefice pentru organismul uman. Un studiu publicat în revista ”Microbiologie” a constatat că mierea impiedică un tip de streptococ pyogenes din ”intenția” lui de a inhiba vindecarea rănilor. Cercetătorii au constatat în urma mai multor teste, că și cea mai mică cantitate de miere a fost suficientă pentru a ucide majoritatea celulelor bacteriene aflate pe piele, care infectau rana deschisă.
Sirop de ridiche neagră cu miere pentru tuse
Ridichea neagră este binecunoscută pentru proprietățile antiinflamatorii și expectorante. Ai nevoie de o ridiche și două linguri de miere de albină. Spală bine ridichea și scobește-o la interior. Pune mierea în interior și las-o de seara până dimineața. A doua zi, îi poți da copilului câte o linguriță din lichidul rezultat.
Lămâie amestecată cu miere pentru durerile în gât
Amestecă jumătate de lămâie curăţată cu 4-5 linguri de miere şi dă-i copilului câte o linguriță din această compoziție după masă sau în timpul mesei de câteva ori pe zi. Lămâia vindecă răceala şi virozele datorită conţinutului bogat de vitamina C.
Miere cu ceapă mărunțită pentru răceală și gripă
Ai nevoie de o ceapă pe care să o pui pentru 10 minute la cuptor. După ce s-a înmuiat, o scoți și o mărunțești bine. O amesteci cu patru lingurițe de miere de albine și din amestecul rezultat îi dai copilului câte o linguriță.
Ceai de cimbru cu miere pentru nas înfundat
Și cimbrul și mierea sunt două expectorante excelente. Ai nevoie de 200 ml apă clocotită, două lingurițe de cimbru uscat și mărunțit și două lingurițe de miere. Se pune cimbrul la infuzat în apa clocotită și se lasă 10 minute. Se strecoară și se amestecă cu mierea de albine.
Usturoi amestecat cu miere pentru răceală şi dureri în gât
Se zdrobesc 2-3 căţei de usturoi, şi se amestecă cu 4-5 linguriţe de miere de albine. Din acest preparat, dă-i copilului câte o linguriţă din jumătate în jumătate de oră. În usturoi s-au descoperit mai mult de douăzeci de substanţe antivirale şi antibacteriene, care fac din el cel mai puternic antigripal cunoscut.
Sursă foto: sarasotahoney.com