Controale medicale de la care e bine să nu lipsești cu copilul de 1 – 3 ani

Există câteva controale medicale de rutină la care trebuie să ajungi cu cel mic, dacă vrei să-l știi sănătos și voios. Acestea sunt imperios necesare pentru buna dezvoltare a copilului!

Pentru că sunt în perioada de creștere și dezvoltare, monitorizarea copilului joacă un rol esențial în vederea depistării la timp a eventualelor probleme care i-ar putea pune în pericol sănătatea.

Primii trei ani joacă un rol esențial, la fel ca cei 7 ani de acasă, doar că raportați la perspectiva medicală. În această perioadă, cantitatea de mâncare ingurgitată, calitatea somnului și comportamentul celui mic, sunt principalii indicatori monitorizați de medici.

Imediat după naștere, bebelușul doarme între 16 și 18 ore, mănâncă la fiecare 3-4 ore și plânge mult. Conform cercetătorilor, dacă însumi plânsetele unui bebeluș de 3 luni pe parcursul unei zile vei obține o oră întreagă de lacrimi! Dar și acesta e un lucru normal, având în vedere că plânsul este prima și unica formă de comunicare a sugarului, care o utilizează din plin pentru a da de știre că îi e foame, îi este somn sau îl supără ceva. Indiferent cât de mult timp ne petrecem lângă micuții noștri, tot nu ne putem da seama singuri dacă totul este cu adevărat în regulă. Iar aici intervine medicul și controalele medicale.

CONTINUARE – Vezi controalele medicale de la care e bine să nu lipsești cu copilul de 1 – 3 aniPages: 1 2 3 4 5

Ai ceva de adăugat?...

*