Suferi de migrene? Află cum poți scăpa de ele!

Migrenele ne împiedică să ne desfășurăm activitățile așa cum ar trebui și de multe ori ne țin în pat ore bune, fiind însoțite de tulburări de vedere, fotosensibilitate, greață și vărsături. Studiile au demonstrat că femeile sunt mult mai afectate de migrene decât bărbații și că aceastea pot să apară în proporție de 10% chiar și în rândul copiilor. Migrene pot fi cauzate de 3 tipuri de factori: factori de stres, factori alimentari și factori senzoriali.

  1. Factori de stres

Probabil ai observat deja că migrenele apar mai ales în situațiile stresante, în care ai o zi aglomerată la locul de muncă, prea multe proiecte de predat și îți dai rutina complet peste cap. Unii oameni se plâng de migrene în fiecare zi fără să își dea seama că de fapt și le provoacă singuri prin faptul că nu știu să gestioneze o situație stresantă și se lasă purtați de emoțiile negative.

Dacă vrei să nu te mai confrunți cu migrene, ar fi bine să înveți să îți gestionezi mai bine timpul, să îți formezi o rutină pe care să o respecți și  să îți faci timp și pentru tine. Evită pe cât posibil situațiile stresante și păstrează lângă tine doar oamenii cu o gândire pozitivă. Vei vedea că migrenele vor deveni doar o amintire neplăcută.

  1. Factorii alimentari

Studiile au demonstrat că anumite alimente ne provoacă migrene. Spre exemplu, dacă până acum aveai obiceiul de a mânca ciocolată și de a bea un pahar de vin roșu în speranța că te vei relaxa și vei scăpa de durerea de cap pe care o ai, ar fi bine să uiți de acest obicei pentru că atât ciocolata, cât și vinul roșu sunt factori declanșatori ai migrenelor.

Studiile au mai arătat că anumite tipuri de brânză cum ar fi brânza maturată, mezelurile sau mâncărurile prăjite pot de asemenea să provoace migrene. Desigur, lista cu alimente care pot declanșa apariția unei migrene este mai lungă și poate să difere de la o persoană la o persoană. Important este să îți dai seama în momentul în care un aliment îți provoacă un disconfort și îți declanșează o migrenă și să îl elimini din dieta ta. Mai multe informații despre alimentele care provoacă migrene poți găsi pe site-ul ”Casa cu petunii”!

  1. Factorii senzoriali

La anumite persoane mai sensibile, o lumină mai puternică, un miros intens de parfum sau un zgomot puternic poate provoca instant o migrenă. De altfel, specialiștii susțin că migrenele se manifestă printr-o sensibilitate la lumină, mirosuri și sunete. Dacă și tu te numeri în această categorie, încearcă să eviți pentru o perioadă spațiile mult prea luminoase sau zgomotoase. Acești factori sunt destul de greu de controlat spre deosebire de alimentație sau stres, prin urmare și migrenele sunt aproape imposibil de prevenit. În astfel de situații poți doar să te asiguri că ai la tine un medicament care să te ajute să scapi de durerea de cap și ulterior, să îți acorzi repausul necesar.

În concluzie, migrena poate fi prevenită și uneori poate fi complet eliminată din viața ta dacă ești mai atent la factorii de stres și cei alimentari. Încearcă să nu te mai stresezi pentru orice mic lucru și să vezi întotdeauna partea pozitivă a lor. Cât despre alimentație, învață să îți asculți organismul atunci când îți spune că un anumit aliment nu este bun și că el este cel vinovat de migrenele tale.

 Ai ceva de adăugat?...

*