Sirop pentru imunitate

Pe piaţă există deja o ofertă foarte variată de suplimente pentru imunitate, însă cel mai natural mod de a vă pregăti pentru iarnă este un sirop pentru imunitate, pe care îl puteţi prepara chiar la dumneavoastră acasă. Începerea anului şcolar şi apropierea iernii îi determină pe mulţi părinţi să caute cele mai eficiente soluţii pentru creşterea imunităţii copiilor lor, dar şi a celorlalţi membri ai familiei.

sirop pentru imunitateCare sunt avantajele unui sirop pentru imunitate faţă de alte forme de prezentare a substanţelor pentru întărirea imunităţii? Modul recomandat de preparare pentru un sirop pentru imunitate eficient este prin macerare la rece. În acest fel, toate substanţele active cu rol în fortificarea imunităţii sunt păstrate intacte, fără a le reduce din eficienţă. În plus, argument important pentru administrarea către copii, siropurile au un gust plăcut.

Pentru a le spori efectele benefice, vă recomandăm să utilizaţi mierea în locul zahărului în prepararea siropurilor. Pe lângă faptul că este o variantă de îndulcire mult mai sănătoasă, mierea are propriile sale beneficii pentru fortificarea imunităţii, sporind eficienţa siropului obţinut în final.

Haideţi să vedem acum ce tipuri de sirop pentru imunitate ar trebui să aveţi deja în cămară (sau să vă grăbiţi să preparaţi):

Sirop de cătină

Cătina este un arbust cu creştere spontană în ţara noastră. Fructele de cătină sunt de culoare galben-portocalie, mici şi rotunde şi reprezintă unul dintre cei mai buni aliaţi ai organismului nostru pentru întărirea imunităţii. Cătina este bogată în vitamina C şi are efecte de creştere a rezistenţei organismului la agenţii patogeni.

Cum se prepară siropul de cătină? Pentru a prepara acest sirop pentru imunitate aveţi nevoie de 800 grame de miere şi 500 grame de fructe de cătină, spălate şi curăţate. Folosiţi borcane de 400 grame, pe care le veţi umple cu o treime fructe şi două treimi miere. Închideţi borcanele ermetic şi puneţi-le la frigider. După 10 zile, procesul de macerare este încheiat şi puteţi începe cura cu sirop de cătină.

Sirop de muguri de brad

Mugurii de brad, culeşi în perioada mai-iunie, se pun la macerat cu miere în straturi: un strat de muguri, un strat de miere, până când se umple un borcan. Se lasă la macerat două luni, apoi se filtrează (prin tifon, dacă nu aveţi alte tipuri de filtru) şi se poate consuma.

Siropul de muguri de brad revigorează şi fortifică întregul organism şi este recomandat în mod deosebit în tratarea afecţiunilor respiratorii, tusei şi primelor simptome ale gripei. Are un gust plăcut şi răcoritor şi se poate administra în doze de până la 2 linguriţe, de trei ori pe zi.

Sirop de măceşe

Măceşele sunt fructe delicioase, atât sub formă de ceai, gem, cât şi sirop. Bogate în vitamina C, provitamina A, vitaminele B1, B2, K şi PP, precum şi numeroase minerale, proteine şi acizi, măceşele sunt recomandate pentru tratarea stărilor de astenie şi stres, precum şi pentru prevenirea calculilor renali.

De asemenea, sunt recomandate ca şi cură preventivă pentru sporirea imunităţii organismului. Siropul de măceşe se prepară la fel ca şi cel de cătină, cu o parte fructe şi 2 părţi miere în borcan închis ermetic şi pus la frigider.

Puteţi să alegeţi oricare sirop pentru imunitate dintre cele trei pe care vi le-am prezentat în acest articol, deoarece toate au un gust plăcut, sunt uşor de preparat şi au efecte garantate pentru stimularea bunei funcţionări a sistemului imunitar.



Ai ceva de adăugat?...

*