Imunitatea și mediul înconjurător. Care este legătura dintre cele două

Atunci când vorbim despre mediul înconjurător, vorbim absolut despre tot ceea ce ne înconjoară. Fiecare lucru pe care îl facem are o repercusiune sau un beneficiu în natură, de la alimentație, până la obieciurile zilnice, cum ar fi reciclarea selectivă și multe altele.

Imunitatea noastră este în strânsă legătură cu mediul înconjurător, mai ales prin nivelul gradului de poluare. Un exemplu foarte rapid este cel al calității aerului. Dacă locuim într-o zonă cu aer ozonat, aer curat – așa cum îl numim – vom vedea că ne simțim mult mai bine în general, avem energie și plămânii noștri funcționează corect. Dacă, din contră, zilnic trebuie să respirăm aerul unui oraș foarte aglomerat, plin de noxe și alți factori poluanți, nu este exclus ca sistemul nostru imunitar să aibă de suferit pe termen lung.

Este foarte important să înțelegem că suntem responsabili de sistemul nostru imunitar și că avem o mare influență asupra propriei stări fizice, dar și psihice. O alimentație corectă, un stil de viață sănătos, introducerea sportului în rutina noastră zilnică – sunt doar câteva dintre lucrurile pe care trebuie să le facem.

De asemenea, a trăi într-un mediu curat, unde factorul poluant să fie cât mai mic, este deosebit de relevant atunci când vorbim despre sistemul imunitar. Așadar, încearcă să reciclezi cât mai mult, să nu faci risipă de materiale, să păstrezi mediul înconjurător curat și să nu folosești în exces resursele naturale care se epuizează rapid.

Astfel, încearcă că folosești numai ambalaje biodegradabile, să reciclezi constant și să faci din asta un stil de viață. Învață-i și pe cei mai mici să înțeleagă aceste lucruri și să acționeze și ei la fel. Fiecare dintre noi poate să își aducă aportul pentru a menține natura curată și pentru a reduce poluarea, iar asta este în beneficiul nostru, al tuturor.

Sistemul imunitar ne ajută atât pentru a avea o stare generală bună, cât și în lupta cu diverși viruși sau boli care pot să apară pe parcursul vieții. De aceea, trebuie să avem grijă de noi înșine, să ne protejăm și să ne întărim sistemul imunitar prin toate modalitățile pe care le avem la îndemână.

A-i face și pe cei mici să înțeleagă aceste lucruri este o altă metodă prin care putem să ne asigurăm că viitorul va fi unul mai bun. Dacă le arătăm de mici cum să păstreze curățenia, să recicleze și să nu facă risipă de nimic, cu siguranță vom fi mândri de rezultatele pe termen lung.

Chiar dacă la prima vedere pare că imunitatea vine numai din interior, lucrurile stau de fapt cu totul altfel. Mediul înconjurător are o mare influență asupra acestuia. Noi, la rândul nostru, avem o influență asupra naturii, astfel că toate sunt legate și pot fi în beneficiul sau, din contră, în defavoarea noastre. Sănătatea este cea mai importantă, astfel că de fiecare dacă când reciclezi, când participi la o acțiune de ecologizare, gândește-te că faci un bine atât mediului, cât și ție și celor dragi.

Tocmai din aceste motive, nu ezita să participi la acțiuni și la diverse activități care au legătură cu reducerea gradului de poluare.Ai ceva de adăugat?...

*