Durerile la nivelul gâtului – iată cum poți scăpa de ele

Un număr îngrijorător de mare de persoane petrec câteva ore pe zi în fața computerului, activitate care duce în cele din urmă la dureri groaznice la nivelul gâtului. Desigur, statul în fața calculatorului nu este singura cauza responsabilă pentru durerile de gât. Alte cauze includ nervii deteriorați, o postură corporală incorectă, unele traume și dezechilibrul muscular.

Durerile la nivelul gâtului se pot manifesta în moduri diferite. Pe lângă durere, simptomele pot include rigiditate și furnicături dacă sunt implicați nervii sensibili din zona gâtului. Anumite mișcări pot agrava simptomele durerii la nivelul gâtului.

Potrivit celor mai recente studii, șapte din zece persoane se vor confrunta la un moment dat în viața lor cu dureri la nivelul gâtului. Vestea bună este că efectuarea cu regularitate a unor exerciții simple poate veni de hac acestor dureri insuportabile. Programele de exerciții elaborate de fizioterapeuți garantează ameliorarea durerii cronice de la nivelul gâtului. Dacă ați simțit dureri timp de câteva săptămâni, durerea pe care o resimțiți este considerată cronică. Clinica Medoterapy oferă ședințe de fizioterapie pentru angajați inclusiv la locul de muncă, axate pe o varietate de tehnici. Prin urmare, fizioterapeuții Medoterapy vor folosi terapia manuală și exerciții terapeutice pentru a întinde și întări mușchii sensibili din regiunea gâtului, ceea ce este foarte important pentru ameliorarea pe termen lung a durerii cronice la nivelul gâtului.

Cum se pot combate rapid durerile la nivelul gâtului?

Un program de exerciții controlat și supravegheat poate ajuta la îmbunătățirea fluxului sanguin către mușchii din gât și la restabilirea echilibrului muscular, pe lângă recâștigarea mobilității articulare. Un fizioterapeut va crea un program de exerciții care poate fi efectuat acasă sau la locul de muncă.

În unele cazuri, utilizarea ganterelor ajută la creșterea puterii musculare. Numărul de seturi și repetări este planificat cu atenție, iar tehnica, intervalul de mișcare, postura și respirația pe parcursul tuturor mișcărilor sunt supravegheate de fizioterapeut.

După ameliorarea durerii, fizioterapeutul vă va ajuta să vă recâștigați controlul asupra mușchilor pentru a reduce durerea și pentru a vă readuce la funcția deplină. Îmbunătățirea posturii corporale este o componentă importantă în tratarea durerii cronice, deoarece tocmai poziția incorectă poate conduce la dureri cronice la nivelul gâtului. V-ați gândit la tot timpul petrecut în fața calculatorului? Sau cum anume stați în scaun? Fizioterapeutul vă va evalua poziția și vă va ajuta să vă îmbunătățiți postura cu mișcări simple de întindere și tonifiere.

Când sunteți acasă sau la serviciu, compresele calde și reci și o pernă de gât pot fi, de asemenea, de ajutor. Un fizioterapeut vă poate învăța tehnici simple pentru a încuraja relaxarea musculară și pentru a atenua durerea.

O evaluare amănunțită efectuată de un fizioterapeut este un pas important în lupta împotriva durerii cronice la nivelul gâtului. După această evaluare inițială, fizioterapeutul va realiza un program care combină exercițiile cu întinderile, cu relaxarea musculară și cu corectarea posturii corporale, astfel încât să scăpați de durerile la nivelul gâtului.

 Ai ceva de adăugat?...

*