Despre grădinița online și beneficiile pentru părinți și copii

Perioada grădiniței este una de adaptare și acomodare continuă, sunt câțiva ani din viața copilului care își vor pune amprenta pe modul în care acesta crește și se dezvoltă. Importanța educatorilor în viața celor mici este de neînlocuit, la fel cum nu pot fi înlocuiți părinții care trebuie să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în viața copilului, atât la grădiniță, cât și în afara acesteia.

A apărut prima grădiniță online din România și tot mai mulți părinți încep să ia în calcul și această modalitate de educație. De ce? Motivele sunt variate: fie că e mai convenabil din punct de vedere al timpului, nu mai e nevoie de transport zilnic, fie că e mai sigur – mai ales având în vedere contextul în care ne aflăm acum, dar și pentru că cei mai mulți părinți preferă să fie alături de cei mici și profită de grădinița online pentru a participa la activități. În acest fel se creează o legătură puternică între părinte și copil, o relație sănătoasă care reprezintă o bază pentru întreaga viață.

Haideți să începem cu beneficiile acestui mod de învățare în ceea ce privește copiii. În primul rând, dacă ne uităm la activitățile desfășurate de către prima grădiniță online din România vom vedea că acestea sunt personalizate și dedicate fiecărei categorie de vârstă. Modalitățile de învățare se mulează pe comportamentul și caracterul copilului și contribuie la dezvoltarea creativității acestuia, îi ajută pe micii pasionați de matematică să afle cât mai multe din acest domeniu și, desigur, se încurjaează dezvoltarea limbajului, a capacităților artistice, precum și exersarea motricității prin activități sportive care se pot executa foarte simplu acasă.

În plus, tot în ceea ce privește copiii, aceștia beneficiază pe parcursul întregii zile de activități de confortul acasă. Ei au la dispoziție camera lor, spațiul de joacă, toaleta, dar și toate elementele cunoscute, familiare, elemente care îi ajută să scape de emoții și simt o siguranță care îi ajută foarte mult.

newsclick.in

Acum să discutăm despre părinți. Ce părinte nu ar vrea ca cel mic să îl considere cel mai bun prieten? Atunci când petreci mult timp cu copilul ai ocazia să îl cunoști mai bine, să îl înțelegi și să descoperi care sunt punctele sale forte și în ce domenii are nevoie de sprijin. Înainte de a refuza complet ideea de grădiniță online, ia în calcul modul în care te poți apropia de copil și relația puternică pe care o poți construi între voi.

În ceea ce privește partea, să o numim, administrativă, gândește-te că scapi de drumurile înspre grădiniță, preluarea copilului pentru a-l duce acasă, trafic și alte asemenea. În plus, deoarece alimentația contează enorm de mult mai ales în această perioadă a vieții, ai ocazia de a supraveghea îndeaproape cum se hrănește cel mic.

Sunt foarte multe avantaje de luat în calcul atunci când te gândești la o grădiniță online, iar confortul copilului ar trebui să fie o prioritate. Așadar, nu îți rămâne decât să iei în calcul toate opțiunile și să te gândești care este cel mai potrivit mod de învățare pentru copilul tău. Desigur, gândește-te și la caracterul său, la modul în care acesta preferă să interacționeze și alte lucruri de acest gen.

O decizie atât de importantă nu trebuie luată în grabă, așa că poți chiar să apelezi la sprijinul unor oameni care îți pot oferi sfaturi avizate, astfel încât rezultatul să fie cel mai bun pentru cel mic.Ai ceva de adăugat?...

*