Cum să îți protejezi părul și pielea în timpul iernii?

Sezonul rece este încărcat cu nenumărate opțiuni de distracție și cu tot felul de sărbători și festivități. Oricât de mult și-ar dori să arate splendid de sărbători, multe persoane sunt mai degrabă irascibile sau posomorâte. Temperaturile scăzute reprezintă un factor neplăcut pentru persoanele care au pielea sensibilă și părul uscat și fragil.

În timpul iernii, pielea noastră produce mai puține uleiuri, așa că nu poate funcționa ca o veritabilă barieră protectoare. Date fiind lipsa unui nivel corespunzător de umiditate și aerul uscat din cauza caloriferelor, porii pielii și firele de păr sunt lipsite la rândul lor de umiditate. Totuși, există o serie de modalități prin care puteți combate toate aceste condiții dure de iarnă.

 Hrăniți pielea uscată

Pentru a trata pielea uscată, încercați să utilizați regulat o cremă hidratantă. Aplicarea zilnică a unei creme hidratante poate ajuta la reducerea severității condițiilor de iarnă. Optați mai degrabă pentru o cremă grasă, decâ o cremă cu textură apoasă pentru a hrăni în mod regulat pielea și pentru a bloca astfel umezeala în piele, protejând-o împotriva mediului nefavorabil. Evitați produsele care conțin ingrediente care usucă, cum ar fi acetonă sau alcool, care pot agrava uscarea pielii afectată deja de vremea rece și de temperaturile joase.

Gama de cosmetice Retinol Complex include unele dintre cele mai eficiente creme pe timp de iarnă, așa cum sunt crema antirid pentru piele uscată cu proteine din mătase, crema hidratantă antirid cu extract de melc și crema nutritivă antirid cu ser de viperă. Crema Retinol Complex pe bază de proteina de mătase este destinată persoanelor cu ten uscat și fragil, întrucât proteinele formează o peliculă subțire pe suprafața pielii cu rol hidratant și protectiv. La rândul său, crema cu extract de melc este o alegere excelentă pentru persoanele cu ten acneic, întrucât extractul de melc grăbește repararea epidermei. Crema cu ser de viperă este minunată pentru persoanele cu ten matur care au nevoie de o hidratare suplimentară pe timp de iarnă.

Hidratați pielea și din interior

Regimul alimentar joacă un rol deosebit de important pentru piele, în special în timpul sezonului rece. Acizii grași nesaturați Omega-3 sunt deosebit de benefici pentru piele, întrucât contribuie la hidratarea ei și îi restabilesc funcția de barieră. Prin urmare, este recomandat să consumați alimente bogate în acizi grași Omega-3, cum ar fi semințe de in, nuci și pește gras.

Păstrați umiditatea în firele de păr

Prin șamponare, eliminați umezeala și uleiurile naturale din firele de păr, de aceea este indicat ca în timpul sezonului rece să vă spălați părul la fiecare două zile sau și mai rar, în funcție de tipul de păr. De asemenea, în loc să folosiți apă fierbinte, utilizați apă călduță pentru a permite părului să absoarbă balsamul. Apa puțin mai rece ajută la menținerea umezelii în firul de păr, așa că puteți avea un păr strălucitor chiar dacă afară temperaturile sunt foarte joase.

Totodată, dacă în timpul iernii vă confruntați cu mătreață sau observați că hainele sunt acoperite cu particule minuscule, cel mai probabil ați acumulat celule moarte de piele. Fără un nivel corespunzător de umiditate în aer, scalpul se usucă și devine iritat. În loc să vă periați în mod agresiv, încercați să masați scalpul cu puțin ulei de cocos amestecat cu suc de lămâie. Lăsați uleiul să acționeze timp de 20-30 de minute, după care folosiți șampon și balsam. Chiar și un masaj simplu al scalpului oferă un  aspect frumos firului de păr deoarece îmbunătățește circulația sângelui în zona scapului.

Studiile arată că uleiul de cocos, în comparație cu uleiul de floarea-soarelui și uleiul mineral, este singurul care poate diminua pierderea proteinelor din păr. Prin urmare, pe timp de iarnă este recomandat să aplicați în mod regulat ulei de cocos înainte și după spălare pentru a preveni deteriorarea părului.

 Ai ceva de adăugat?...

*