Află ce afecțiuni tratează lăptișorul de matcă!

Efectele benefice ale lăptișorului de matcă sunt recunoscute încă din antichitate, iar studiile recente nu fac altceva decât să confirme proprietățile acestui produs și să îl recomande în tratarea anumitor afecțiuni. Lăptișorul de matcă este un adevărat aliat al tău în construirea unei sănătăți de fier, ajută la întărirea imunității, ameliorează durerile de cap și are efecte benefice în cazuri de insomnii, depresie sau anxietate. Însă, lăptișorul de matcă poate fi folosit și în tratarea unor afecțiuni. Iată care sunt acestea!

  1. Diabetul

În România, aproximativ 2 milioane de oameni suferă de diabet, majoritatea dintre ei urmând tratamentul clasic pentru a-și ține zahărul din sânge la un nivel normal. Medicii au început însă să recomande și lăptișorul de matcă pentru ținerea diabetului sub control chiar și în cazul persoanelor care se află sub tratament cu insulină. În urma unui studiu realizat recent, s-a demonstrat faptul că după 2 ore de la administrarea lăptișorului de matcă, nivelul de zahăr din sânge s-a diminuat considerabil, uneori chiar ajungând în limitele normale.

  1. Alzheimer

Beneficiile lăptișorului de matcă în cazul persoanelor care suferă de Alzheimer sunt confirmate de cât mai multe studii recente. S-a dovedit faptul că lăptișorul de matcă oprește procesele degenerative de la nivelul sistemului nervos și în anumite cazuri chiar ajută la refacerea celulelor distruse. Acest lucru se datorează în mod special conținutului ridicat de acetilcolină, o substanță cu un rol important în transmiterea impulsurilor nervoase. Se recomandă cu tratament de 10 zile cu lăptișor de matcă o dată la 2 luni.

  1. Reumatism

Lăptișorul de matcă poate fi folosit cu succes și în tratarea reumatismului, a artritei, poliartritei reumatoide sau artrozei. Lăptișorul de matcă este un antiinflamator natural ce ajută la ameliorarea durerilor resimțite la nivelul articulațiilor, la stoparea proceselor degenerative de la nivelul articulațiilor și la refacerea țesuturilor cartilaginoase. În cazul acestei afecțiuni, se recomandă administrarea unui tratament de aproximativ 45 de zile cu lăptișor de matcă de 2-3 ori pe an, în funcție de gravitatea afecțiunii.

  1. Afecțiuni digestive

Lăptișorul de matcă poate fi folosit ca un supliment alimentar pentru menținerea sănătății sistemului digestiv. Se recomandă mai ales în cazul persoanelor care suferă de tulburări intestinale, diaree, vărsături sau constipație. Anumite studii au arătat faptul că lăptișorul de matcă în combinație cu mierea sau polenul poate fi extrem de benefic pentru persoanele care suferă de ulcer gastric sau ulcer duodenal.

  1. Infecții urinare

Majoritatea femeilor s-au confruntat cel puțin o dată în viață cu o infecție urinară sau o cistită destul de neplăcută. Dacă te confrunți destul de des cu astfel de situații și simți că niciun tratament nu are efectul dorit, iar disconfortul sau durerile nu sunt ameliorate, ar fi bine să încerci și un tratament naturist cu lăptișor de matcă.

În concluzie, lăptișorul de matcă ar trebui să fie un produs care să nu îți lipsească din casă pentru că el are beneficii importante asupra sănătății noastre și ne poate ajuta în tratarea a peste 100 de afecțiuni (confort studiilor). Află mai multe despre lăptișorul de matică, dar și despre alte remedii naturiste, aici!

 Ai ceva de adăugat?...

*