Trucurile părinților pentru o alimentație sănătoasă

Alimentația sănătoasă este foarte importantă pe tot parcursul vieții, dar mai ales în primii ani când organismul dezvoltă un tipar după care va funcționa pe termen lung. Mamele caută cele mai simpatice rețete, dar și metodele prin care să-l convingă pe cel mic să mănânce sănătos. O alimentație adecvată previne o serie de probleme medicale precum obezitatea și diabetul. Pe măsură ce copilul nostru se dezvoltă, are nevoie de o dietă care include cât mai multe produse. Vitaminele, calciul, fierul şi zincul sunt esențiale pentru procesul de creştere. În plus, o dietă potrivită ajută ca organismul să fie într-un echilibru care degajă liniște și fericire.

O alimentație sănătoasă se construiește în bucătăria proprie

În vremuri agitate, unde timpul pare că se scurge mai repede ca niciodată, este vital să apucăm săpreparăm mâncarea în casă. Nu trebuie să fii cel mai priceput bucătar, mai ales când există atâtea rețete simple și sănătoase care se găsesc la un click distanță pe internet. În plus, în propria bucătărie vei știi exact cât de proaspete sunt alimentele și ce calitate au. Folosește culori și condimente, legume și fructe cât mai variate ca să-l introduci pe copil în lumea fascinantă a gastronomiei. Îi poți da mici sarcini și-l poți face ajutor de bucătar. Preșcolarul e la vârsta când orice lucru nou îi strârnește curiozitatea. Profită de acest lucru și distrează-te alături de el în bucătărie. Copiii sunt mai dispuși să mănânce dacă sunt implicați la prepararea felului respectiv de mâncare.

Cultivați propria gradină și mâncați împreună

Relația părinte-copil este esențială pentru a crea decorul potrivit pentru o alimentație sănătoasă. Daca ai posibilitatea, cultivarea legumelor și a plantelor aromatice la domiciliu poate fi o soluție excelentă de a apropia în mod educativ copilul de o alimentație sănătoasă. Totodată, sunt șanse mai mari să guste morcovii, ardeiul sau plantele aromatice, din moment ce a fost implicat în plantarea și creșterea lor. Această activitate poate fi făcută și la bloc. Vei avea o producție mult mai mică, dar balconul tău va fi spectaculos și invidiat de toți prietenii tăi. Un alt element important în relația dintre părinte și copil îl reprezintă masa împreună. Acest lucru este benefic din toate punctele de vedere, iar apetitul micuțului va crește.

Două sfaturi pentru o alimentație sănătoasă

E important să fiți creativi în bucătărie. Lăsați imaginația să zburde, jucați-vă cu rețetele și ajustați-le după papilele gustative ale copilului. Așa cum e bine să avem o viață plină de culoare, la fel este recomandat să avem o alimentație plină de fructe și legume. Oferă-i copilului tău gustări care au culoare, vitamine, calciu și fier. Încearcă să te distrezi în bucătărie și să dai tot felul de forme mâncărurilor. Cel mic va râde cu poftă și va încerca și el să creeze un aranjament simpatic în farfurie. De asemenea, este important să-l întrebăm uneori ce și-ar dori să mănânce în ziua respectivă. Îmbină opțiunea lui cu hrana plină de nutrienți imaginată de tine.

În relația părinte-copil este bine ca în fiecare clipă să dați dovadă de tandrețe, așa că mângâiați-vă copilul, cântați-i, legănați-l și vorbiți-i cu blândețe. Mai apoi, când copilul va crește puțin mai mare, îl puteți înscrie la prima grădiniță online din România care ajută părinții să se ocupe de educația copiilor lor chiar din confortul propriei case, propunând metode de învățare moderne și eficiente. Prima grădiniță online din România își propune să completeze educația pe care părinții încearcă să le-o ofere copiilor lor încă din primii ani de viață și chiar să fie un sprijin solid pentru copiii aflați într-o continuă dezvoltare.

Este esențial să-l apropiem pe cel mic de o alimentație sănătoasă, deoarece aceasta asigură o dezvoltăre armonioasă, ameliorează starea sistemului nervos și sporeşte rezistenţa organismului în fața bolilor. Obiceiurile sănătoase se creează din copilărie.Ai ceva de adăugat?...

*