Imunitatea copiilor și colectivitatea

Până la vârsta de doi-trei anișori, multe dintre mame se laudă cu starea de sănătate a copiilor lor, care ”nu au răcit măcar o dată până acum”. Cu toate acestea, imediat cum cel mic a intrat în colectivitate, micul Superman parcă își pierde deodată imunitatea atât de lăudată de părinți. De fapt, imediat ce micuțul merge la o creșă sau o grădiniță are tendința să se îmbolnăvească mult mai des, și este suficient de multe ori ca un copilaș din grupă să se îmbolnăvească, pentru ca și ceilalți să-l urmeze rapid.

Ajutați-l să se călească

Dacă vă doriți ca micuțul dumneavoastră să aibă parte de o imunitate puternică, nu-l țineți sub un glob de sticlă, ci mai bine căliți-l. Nu faptul că dezinfectați totul de vreo 3-4 ori pe zi toate lucrurile cu care micuțul dumneavoastră intră în contact îl vor ajuta să nu se îmbolnăvească, din contră.

Ca să aibă o imunitate puternică, copiii trebuiesc căliți: plimbați-i în aer liber; respectați regimul termic adecvat în încăpere – temperatura ideală trebuie să oscileze în jur de 20 de grade, iar umiditatea în jur de 60%. De asemenea, în cameră nu trebuie să fie praf și nici un ungher cu mucegai. Acestea nu sunt doar norme igienice, dar și măsuri care contribuie la întărirea organismului și, în special, la  întărirea sistemului imunitar al celui mic.

CONTINUARE – Vezi imunitatea copiilor și colectivitateaPages: 1 2 3 4 5

Ai ceva de adăugat?...

*