Igiena poate fi distractivă. 5 obiceiuri pe care le poate învăța copilul tău prin joacă!

Orice copil trebuie să știe încă de la o vârstă fragedă regulile elementare de igienă persoană. Însă orice părinte știe ce provocare poate fi acest lucru! Astăzi îți vom propune 5 metode prin care îl poți învăța pe cel mic diferite reguli de igienă personală:

  1. Spălatul pe mâini

E destul de greu să îți înveți copilul să se spele la mâini de câte ori pune mâna pe un obiect murdar sau înainte și după masă. Oricât de mult i-ai explica că pe mânuțele lui se strâng o grămadă de bacterii, el nu va înțelege prea multe, dintr-un singur motiv: el nu vede bacteriile!

Dacă vrei să îl înveți pe cel mic cum acționează bacteriile, ai nevoie de o cremă de mâini și sclipici cât mai colorat. Dă-l pe mânuțe cu cremă, aplică sclipiciul și apoi provoacă-l să se joace cu jucăriile lui preferate! Odată ce sclipiciul ajunge pe jucării, vei vedea că va fi tare supărat pentru că și-a murdărit jucăria preferată și te va ruga să o spălați împreună. În timp ce spălați jucăriile, explică-i că bacterii funcționează la fel ca sclipiciul și că trebuie întotdeauna să ne asigurăm că avem mânuțele curate.

CONTINUARE – Vezi 5 obiceiuri de igienă pe care le poate învăța copilul tău prin joacăPages: 1 2 3 4 5

Ai ceva de adăugat?...

*