Beneficii pe care nu le știai ale mersului la salină cu bebelușul

De ce trebuie să ții cont atunci când îți duci bebelușul la salină?

Acum că am vorbit despre beneficiile salinoterapiei asupra sănătății bebelușului tău, trebuie să menționăm și aspectele de care trebuie să ții seama în cazul în care ai hotărât să-ți duci puiul la salină.
Probabil că prima întrebare care îți vine în minte este de la ce vârstă puiul tău poate merge la salină. Deși unii specialiști dau undă verde pentru mersul la salină începând cu vârsta de șase luni a bebelușului, indicat este ca înainte de a face acest pas sa consulți pediatrul. El este singurul în măsura să te indrume în legătura cu ce e mai bine pentru sănătatea bebelușului tău, să îți spună dacă poți merge fără nicio grijă la salină împreună cu copilul tău sau dacă este cazul să mai aștepți pentru a vă putea bucura de aceste momente.
Odată ce ai obținut permisiunea medicului de a-ți lua puiul la salină, mai avem niște sfaturi utile pentru tine.
În primul rând, nu uita să iei cu tine șervețele, batistuțe și aspirator nazal. Mediul salin favorizează fluidizarea mucoaselor și eliminarea secrețiilor căilor respiratorii, motiv pentru care curățarea acestora trebuie făcută cât mai atent și cât mai bine, în caz contrar cel mic riscând să se confrunte cu o infecție provocată de inflamarea sinusurilor.
De asemenea, dacă ai luat decizia de merge împreună cu bebelușul tău la salină, ar fi de preferat să faci acest lucru primăvara sau toamna, atunci când diferența de temperatură dintre exterior și interior nu este foarte mare, temperatura din salină având mai tot timpul o constanta de 10-12 grade Celsius.
În ceea ce privește durata vizitelor la salină, durata acestora trebuie să crească treptat, de la 20 de minute pentru început, până la câteva ore, permițându-i astfel celui mic să se adapteze treptat la mediul salin. Pentru o eficiență mai mare a salinoterapiei este recomandat să se urmeze cure consecutive de 7-10 zile.
În funcție de disponibilitate, ai de ales între a merge la una dintre salinele naturale (Slanic Prahova, Turda, Cacica, Praid, Târgu Ocna, Ocnele Mari) sau una dintre salinele artificiale amenajate în marile orașe.Pages: 1 2 3

Ai ceva de adăugat?...

*