Super imunitate din cătină, portocală și polen – iată rețeta pe care trebuie să o guste copilul tău

Imunitatea este esențială pentru organismul uman. De aceea, părinții încearcă toate rețetele posibile și imposibile pentru ca sistemul imunitar al copilului să nu aibă de suferit.

catina, polen portocale

O rețetă care a demonstrat de-a lungul timpului că poate face, într-adevăr minuni, este și cea cu cătină, portocale și polen. Aceste ingredient sunt perfecte pentru stimularea imunității, fiind compatibile atât din punct de vedere coloristic, cât și din punct de vedere al gusturilor care se întrepătrund. În plus, miere face ca sucul rezultat să fie ușor acceptat de către copii. Trebuie, însă, să ai mare grijă dacă  micuțul tău nu are doi ani. Mierea îi poate provoca alergii.

Dar iată care este rețeta minune:

Ingrediente:

  • O portocală
  • 2 linguri de cătină
  • O linguriță de polen crud
  • Un pahar de apă
  • 2 linguri de miere

Mod de preparare:

  1. Se decojește portocala și se taie în cubulețe.
  2. Se pun toate ingredientele în blender și se mixează bine, până se obține o băutură fină, omogenă.

Cătina este cel mai puternic antioxidant natural. Fructele de cătină conţin o cantitate mare de betacaroten, numeroase vitamine precum A, C, D, E, P, K şi complexul B-toate vitaminele de la B1 la B9, oligoelemente (fosfor, calciu, magneziu, potasiu, sodiu şi fier), 18 aminoacizi (inclusiv aminoacizii esenţiali), acizi graşi, fitosteroli (hormoni vegetali), ulei esenţial, pigmenţi, acizi graşi şi serotonină, eficientă în terapia antistres. De asemenea, cătina conţine o cantitate foarte mare de vitamina C, un antioxidant care protejează mucoasele şi pielea de acţiunea nocivă a radicalilor liberi şi este un foarte bun stimulent care creşte imunitatea. În plus, acţiunea antioxidantă se datorează şi bogăţiei de vitamina E din compoziţie. Fructele de cătină se pot depozita și peste iarnă, punându-le în caserole sau pungi în congelator.

Portocala are proprietăți nebănuite pentru sănătate. Ea conține o serie de nutrienți activi, vitamine și minerale care mențin funcțiile celulare și previn apariția cancerului. Consumul de portocale scade tensiunea arterială și previne bolile cardiovasculare. De asemenea, portocalele au rol activ pe vase, reglând valorile tensiunii arteriale. Pentru hipertensivi, portocalele pot reduce valorile tensiunii. De asemenea consumul de portocale previne în mod indirect instalarea bolilor cardiovasculare, menținând sănătatea vaselor și reducând ușor colesterolul din sânge.

Polenul este unul dintre cele mai pure și mai complexe alimente, un adevărat miracol al naturii, utilizat încă din Antichitate de către egipteni și chinezi, ca medicament natural și factor de întreținere a organismului. În prezent polenul și-a demonstrat pe deplin virtuțile terapeutice prin numeroase studii clinice și de laborator. Spre deosebire de polenul purtat de vânt, cel recoltat de albine nu produce alergii. Dimpotrivă, consumul de polen crud poate reduce alergiile cu până la 20-40%. Polenul crud conține toți micronutrienții care lipsesc din alimentele moderne rafinate și supraprocesate. Polenul crud este un veritabil aliment echilibrant, dinamizator și revitalizant. El contine toate mineralele prezente în organismul nostru, dar și majoritatea vitaminelor, și principalele enzime și proenzime, alături de multe alte elemente active, vitale pentru sănătate. Polenul crud reprezintă, totodată, și una dintre cele mai bogate surse de seleniu, un excelent antioxidant, detoxifiant și cu un important efect antitumoral. Un alt element important prezent în polenul crud este rutina, rutozid sau vitamina P, un element esențial pentru persoanele cu afecțiuni cardiovasculare.

De aceea, combinația dintre cele trei alimente este un super-medicament care apără organismul de multe afecțiuni și-l întărește astfel încât să lupte împotriva virușilor și a bacteriilor.

sursă foto:plus.google.comAi ceva de adăugat?...

*