Sarcina în sezonul rece: remedii naturale pentru creșterea imunității

Sarcina în sezonul rece poate fi frumoasă dacă știi să te protejezi de temperaturile scăzute ce pot provoca îmbolnăviri dese. Cum în sarcină nu este indicat să iei medicamente, bebelușul putând avea de suferit este bine să fii prudentă și să încerci toate acele metode naturale și trucuri care îți pot întări imunitatea.

Sarcina-in-sezonul-rece---cresterea-imunitatii

Sarcina și organismul mamei

Perioada celor nouă luni este desigur una dintre cele mai frumoase, copilul fiind darul cel mai de preț în orice familie. Cu toate că ne dorim cu mare nerăbdare să devenim părinți, sarcina îi cauzează gravidei o serie întreagă de neplăceri, toate fiind bine determinate de schimbările hormonale. Așa se întâmplă că apar grețuri, vărsături, dureri de cap, stare de oboseală, dar și multe, multe altele. Toate sunt provocate de hormoni, acțiunea hormonului de sarcină, hCG, fiind extrem de importantă pentru ca bebelușului să îi fie bine. De aici, apare și reacția organismului nostru în fața acestor schimbări, dorind să se apare. Din neputință, apare slăbirea sistemului imunitar.

În sarcină, mai mult decât oricând altcândva, femeile sunt mai sensibile, au o imunitate slăbită, se îmbolnăvesc mai ușor, deși este exact ceea ce nu are nevoie o gravidă în timpul celor nouă luni. Și în mod obișnuit, temperaturile de afară din timpul sezonului rece, ne fac mai sensibili și ne scad imunitatea.

Un singur lucru ne mai apără – întărirea sistemului imunitar prin remedii naturale, practice, sigure și sănătoase.

Ce facem pentru o imunitate de fier?

Imunitatea organismului nostru se întărește fie prin administrarea unor suplimente, fie pur și simplu prin grija noastră față de tot ceea ce ne-ar putea ataca puterea organismului, transformându-ne în ființe extrem de plăpânde.

În sarcină nu ai voie să iei medicamente după ureche, așa că atunci când ai de gând să dai fuga în farmacie pentru pilula care te va face bine de răceală chiar a doua zi, este bine să încerci puterea ceaiurilor, usturoiul, citricele, mierea sau probioticele.

Alimentația are rolul său pentru a ne menține sănătoși.Oricum știi că trebuie să te hrănești sănătos pentru binele copilului tău, însă trebuie să și pui în practică acest lucru. Mai înainte de orice alt remediu, alimentația ne ajută să ne menținem sănătoși. Încearcă fructe și legume din belșug, cele cu un conținut mare în vitamine și minerale, cele care ne aduc porția de sănătate în fiecare zi. În plus, evită zahărul în exces, băuturile carbogazoase, grăsimile nesănătoase și totodată este cazul să renunți și la viciile pe care mai înainte de a rămâne însărcinată le tratai într-un mod iresponsabil.

Citricele sunt o minune pentru o imunitate puternică, așa că nu ezita să le încerci. Se găsesc din belșug mai peste tot, fie că este vorba de lămâi, portocale, mandarine, dar și multe altele, astfel organismul se va putea bucura de secretul acestor minunate fructe. Le poți combina și cu ghimbir și miere. Lăsate la macerat, vor crea un sirop gustos și sănătos pe care îl poți consuma în fiecare dimineață, ferindu-te de îmbolnăviri.

De asemenea, orice gravidă nu trebuie să scoată din alimentație proteinele. Acestea reușesc să ne ajute în lupta cu boala. De aceea, este indicat să mâncați multă carne, dar și brânzeturi și lactate. În plus, consumați grăsimi esențiale, nuci, semințe, pește, acestea va vor hrăni sănătos, vor întări imunitatea și vor preveni infecțiile. Deloc de neglijat nu este consumul de probiotice, iaurtul întărind și el organismul. În plus, este minunat pentru consumul zilnic.

Mișcarea, secretul pentru o sănătate de fier!

Un alt remediu ce se află la îndemâna oricui este mișcarea. Cu cât femeia însărcinată va face mai mult sport, se va plimba în aer liber și chiar va merge la sala de fitness, fiind o mămică activă, cu atât va fi mai sănătoasă, creând un organism gata să lupte cu cele mai periculoase infecții și cu îmbolnăvirile care i-ar putea aduce mari probleme în timpul sarcinii.

Și pentru ca toate sfaturile noastre să aibă rezultate, trebuie să țineți cont de igienă. În sarcină nu trebuie să riști, așa că ai grijă ca orice mănânci să fie perfect curat și preparat în condiții optime.

Noi îți dorim sănătate, în caz contrar, apelează la medic, singura ta soluție pentru a fi în formă în cele nouă luni de sarcină. A, și nu uita de usturoi, antibiotic natural 100%.



Ai ceva de adăugat?...

*