Ritualul de îngrijire a pielii sensibile

Pielea sensibilă tinde să fie fragilă, subțire, delicată și cu pori fini. Este foarte simplu să vă dați seama dacă aveți un ten sensibil. De exemplu, dacă suferiți iritații din cauza soarelui, dacă tenul se înroșește sau se încălzește în diferite situații, dacă unele produse cosmetice vă predispun la roșeață, mâncărime sau erupții cutanate, atunci este posibil să aveți un ten sensibil.

În această situație, ritualul de îngrijire a pielii sensibile necesită întotdeauna cele mai blânde produse de curățare, tratare, îngrijire, hidratare, precum și cele mai sigure produse pentru machiaj. Este important ca persoanele cu ten sensibil să opteze pentru produse care nu agravează problemele deja existente și care nu exacerbează simptomele de sensibilitate.

În general, se poate vorbi despre doi vinovați-cheie, și anume ingredientele chimice dure și parfumurile sintetice. Multe dintre persoanele cu ten sensibil au parte și de alte simptome atunci când folosesc un produs necorespunzător. Unele strănută atunci când parfumul unui produs nu este natural ori este prea puternic, în timp ce alte persoane lăcrimează tot din cauza parfumurilor puternice sau din cauza substanțelor prea dure din compoziția unui produs cosmetic.

În consecință, persoanele cu piele sensibilă trebuie să utilizeze produse care să sprijine pielea, să reducă sensibilitatea și iritațiile și care să calmeze și să ofere o hidratare sigură și eficientă. Gama Retinol Complex cuprinde produse de îngrijire formulate special pentru pielea sensibilă, care curăță și hrănesc ușor și eficient pielea, fără a provoca iritații sau disconfort. Pentru o rutină de bază a îngrijirii pielii sensibile, care hrănește și susține nevoile tenului sensibil, sugerăm:

Curățarea cu apă micelară cu venin de viperă care curăță eficient pielea și îndepărtează machiajul, impuritățile, murdăria și praful fără să irite. Conține Syn Ake, derivată din venin de viperă, care relaxează pielea, netezește ridurile și inhibă contracția mușchilor faciali.

Demachierea cu lapte de curățare cu venin de viperă Retinol Complex este potrivită pentru zilele în care purtați un machiaj mai puternic. Acest lapte de curățare înlocuiește cu succes demachiantul clasic și loțiunea tonică, fiind ideal inclusiv pentru demachierea ochilor. La fel ca apa micelară, conține Syn Ake, așa că poate fi folosit și pentru prevenirea ridurilor.

La rândul său, masca Retinol Complex hidratantă și calmantă cu argilă albă este formulată pe bază de bisabolol și acid gliciretic, așa încât poate îndeplini cerințele pielii delicate și sensibile. Este o mască cu proprietăți calmante, care reduce pe loc iritația și roșeața. Se aplică în strat omogen, se lasă să acționeze timp de 15 minute, după care clătim cu apă călduță.

Ritualul de îngrijire a pielii sensibile poate fi finalizat prin aplicarea unei creme hidratante, așa cum este crema antirid pentru piele delicată cu Gheara Diavolului din gama Retinol Complex Ultra Lift. Despre Gheara Diavolului se știe încă din Antichitate că regenerează pielea, vindecă leziunile cutanate și oferă tenului vitalitate și strălucire.

De fiecare dată când urmați un ritual de îngrijire a pielii sensibile, utilizați doar apă călduță, curățați întotdeauna folosind mișcări ușoare și delicate și aplicați toate produsele printr-un masaj blând.

 Ai ceva de adăugat?...

*