Remedii naturale pentru creșterea imunității

Primăvara atrage, involuntar, după ea și sezonul gripelor și al alergiilor. Este un fenomen anual care îi „atacă” atât de copii, cât și pe adulți. Există, însă câteva remedii naturiste prin care ne putem crește nivelul imunității.

remedii naturale pentru cresterea imunitatii

Dintre cele mai populare și mai cunoscute remedii naturale care au puterea de a crește simțitor imunitatea, le amintim pe cele care și-au „demonstrat” de-a lungul timpului eficacitatea.

Cătină cu miere 

Cătina este bogată în vitamine precum vitamina E, A, K; B2, B6 și vitamina C. Pentru o eficacitate maximă, se prepară un amestec din cătină și miere de albină. Se mixează într-un blender și se păstrează în borcane, în locuri răcoroase. Se iau dimineața, pe stomacul gol, două lingurițe din acest amestec. Se poate administra în stare pură, sau amestecată în apă, ceai sau cu suc de fructe. Atenție însă, amestecul nu se poate lua după ora 17.00, fiind un puternic energizant.

Ghimbir cu miere

Ghimbirul este extrem de popular în Asia, însă, de curând este foarte căutat și de către români. Proprietățile lui antioxidante au convins multă lume de puterea lui. În funcție de gustul fiecăruia, ghimbirul se poate administra proaspăt, în ceai, sau în combinație cu miere de albine. Se curăță o bucată potrivită de ghimbir, se dă pe răzătoarea mică, după care se amestecă cu câteva linguri de miere. Din acest remediu, se ia dimineața, pe stomacul gol, câte o linguriță.

Usturoi

Acest aliment a fost folosit de către străbunicii noștri pentru a se feri de răceli și pentru a trata diverse infecții. Proprietățile lui terapeutice sunt regenerante și calmante. Dacă nu suporți mirosul sau gustul îl poți înghiți fără să-l mesteci. Însă acționează mai eficient atunci când este pisat. De asemenea, în combinație cu trei roșii tocate și o linguriță de ulei de măsline este un remediu excelent. Se ia o linguriță dimineața, înainte de masă, timp de o lună de zile. Așadar, un cățel de usturoi pe zi, ajută atât adulții, cât și copiii să aibă o imunitate puternică.

Hrean cu miere și lămâie

Rădăcina de hrean are numeroase proprietăți curative, fiind considerată un excelent antibiotic natural. Totodată, este un bun expectorant, antibacterian, vasodilatator și diuretic. În combinație cu miere de albine și zeama de lămâie, rădăcina de hrean este un remediu sigur pentru creșterea imunității. Pentru a prepara acest amestec, e nevoie de o rădăcină de hrean dată pe răzătoare, o lingură de miere și o lingură de zeamă de lămâie. Se amestecă și se consumă dimineața, pe stomacul gol, câte o linguriță. Pentru a-și face efectul, e nevoie de o cură de două, trei luni.

Pătrunjel, țelină și morcov

Sucul de legume, în special cel de rădăcină de pătrunjel, țelină și morcov, este un foarte bun întăritor pentru sistemul imunitar. Se amestecă 50 ml suc de părtunjel, 100 ml suc de țelină și 200 ml suc de morcovi. Se bea un pahar, o dată pe zi, timp de două săptămâni.

Propolis și miere

Propolisul este unul din cele mai puternice medicamente naturale care ajută organismul să lupte cu diverse afecțiuni. Cel mai bun mod în care se poate folosi este tinctura de propolis în amestec cu mierea. O linguriță din acest amestec este sănătate curată. Atenție, tinctura de propolis se ia doar în combinație cu miere sau cu pâine. Tinctura nu se ia diluată în apă, deoarece anumite substanţe din compoziţia sa  se întăresc în contact cu apa, devenind insolubile şi ca atare trec prin organism fără efect.Ai ceva de adăugat?...

*