Cum te ajută spirulina în menținerea stării de stănătate?

Se spune că spirulina este acea minune verde care ține bolile la distanță și te ajută să îți menții sănătatea la cote înalte. Mulți o evită din cauza gustului neplăcut, însă spirulina ar trebui să se regăsească în dieta noastră zilnică pentru că are aproximativ 70% proteină pură (mai mult decât poate să conțină carnea de pui), dar și aminoacizi esențiali și alți nutrienți care te ajută te ferești de boli. Spirulina are de 7 ori mai mult calciu decât laptele și de 6 ori mai multe proteine decât ouăle! Asta nu înseamnă că ar trebui să înlocuiești alimentele cu pastilele de spirulină, ci doar să le introduci ca suplimente alimentare, ca parte a unui stil de viață sănătos.

Spirulina are beneficii uimitoare asupra sănătății tale. Ea este cea care te ajută să lupți cu kilogramele în plus. Conținutul mare de vitamine ajută la detoxifierea ficatului și a rinichilor și la eliminarea mult mai rapidă a toxinelor din organism. Mai mult decât atât, spirulina îți reduce pofta de mâcare și te ajută astfel să pierzi în greutate, motiv pentru care este unul dintre acele suplimente alimentare recomandate în curele de slăbire.

Suplimentele cu spirulină sunt recomandate mai ales persoanelor care fac mult efort fizic sau adolescenților și copiilor aflați în perioada de creștere. Dacă te lupți cu alergiile care par să nu treacă indiferent de ce tratament ai urma, ar fi cazul să introduci spirulina în dieta ta. Studiile au arătat că spirulina ameliorează simptomele specifice rinitei cum ar fi strănutul, congestia nazală sau mâncărimi ale nasului. Cu o singură pastilă de spirulină pe zi poți diminua considerabil riscul de a mai dezvolta alergii.

Spirulina este un antioxidant puternic și este recomandat în special persoanelor care suferă de anemii sau care au nevoie de întărirea sistemului imunitar. Suplimentele de spirulină introduse în alimentație ajută la producerea celulelor roșii și albe din organism, stimulând astfel activitatea sistemului imunitar. Ar fi bine să începi să iei pastilele de spirulină mai ales în sezonul rece atunci când virozele sunt mult mai frecvente. Vei vedea că vei ieși din iarnă fără nici măcar o zi de răceală care să te țină la pat.

Dacă suferi de boli cardiace sau te confrunți cu un nivel prea mare al colesterolului, îți recomandăm suplimentele alimentare cu spirulină. Acestea îmbunătățesc nivelul presiunii arteriale și ajută la scăderea ”colesterolului rău”. Poți găsi acum spirulină la preț avantajos oriunde, așa că, nu ezita să profiți de beneficiile pe care le are asupra sănătății tale. Dacă suferi de vreo boală cronică cum este diabetul și te-ai săturat de pastilele pe care trebuie să le iei în fiecare zi, ar fi bine să introduci zilnic o pastilă de spirulină și vei vedea în timp că starea ta de sănătate se va ameliora. Studiile au arătat că spirulina ajută la reglarea nivelului glicemiei mai ales în cazul pacienților cu diabet zaharat de tip II.

După cum spuneam, poți găsi spirulina la un preț avantajos oriunde, în magazinele naturiste, în magazinele online și chiar și în supermarketuri. Însă, dacă îți dorești niște suplimente alimentare cu spirulină la un preț avantajos și de o calitate ridicată, recomandarea noastră este întotdeauna spirulina 100% pură sub formă de tablete sau pulbere organică.

Foto: pixabay.comAi ceva de adăugat?...

*