Cum te ajută boabele de cafea verde să slăbești?

Dintre toate suplimentele despre care se spune că ajută la scăderea în greutate, nu încape îndoială că boabele de cafea verde sunt cele mai discutate. Aceste boabe sunt, de fapt, boabe de cafea neprăjite, care conțin o cantitate mare de acid clorogenic. Și tocmai de la acest acid a plecat vestea că poți slăbi dacă consumi cafea verde, deoarece numeroase cercetări au arătat că acidul clorogenic inhibă acumularea de grăsime viscerală, are proprietăți antiinflamatorii și de protecție cardiovasculară și crește sensibilitatea la insulină. Oricâte studii și cercetări s-ar conduce în jurul miraculoaselor boabe de cafea verde, ca orice supliment sau aliment controversat, există încă foarte multă curiozitate și îngrijorare în rândul celor care vor să consume cafea verde pentru a pierde în greutate.

Prin urmare, haideți să vedem cum te ajută boabele de cafea verde să slăbești. Boabele de cafea reprezintă o sursă excelentă de două substanțe fitochimice, și anume cafeina și acidul clorogenic. Dintre acestea două, acidul clorogenic este cel care are proprietăți de scădere în greutate. Cu toate acestea, prăjirea boabelor de cafea poate distruge acidul clorogenic, motiv pentru care cafeaua verde măcinată este potrivită pentru cei care doresc să piardă în greutate.

Cercetatorii au descoperit că acidul clorogenic poate ajuta la îmbunătățirea sensibilității la insulină prin reglarea genelor responsabile de creșterea în greutate indusă de inflamație și de adipogeneza mediată de galanină. De asemenea, acidul clorogenic poate preveni absorbția grăsimilor și stimulează metabolizarea grăsimilor în ficat, ajutând astfel la scăderea în greutate. Mai mult decât atât, aceste boabe de cafea verde pot ajuta la scăderea zahărului din sânge și la păstrarea unui nivel normal de insulină. În afară de îmbunătățirea metabolismului grăsimilor, acidul clorogenic normalizează, de asemenea, hormonii obezității. Pe lângă toate acestea, date fiind toate testele efectuate pe șoareci, s-a constatat că acidul clorogenic reduce și nivelul trigliceridelor plasmatice și al colesterolului la șoareci. În cele din urmă, acidul clorogenic ajută la pierderea în greutate prin scăderea absorbției zahărului.

Iată, așadar, cum boabele de cafea verde vizează principalele cauze ale creșterii în greutate și, prin urmare, te pot ajuta să slăbești. Simplu și rapid de pregătit, vă puteți bucura de o ceașcă de cafea verde doar prin adăugarea apei la o linguriță de praf de cafea verde. Există trei tipuri de cafea verde solubilă care sunt comercializate, și anume cafea verde măcinată, liofilizată și granulată. Cafeaua verde măcinată este produsă prin strivirea boabelor verzi de cafea în apă fierbinte sub presiune. De înaltă calitate este cafeaua verde liofilizată, produsă prin înghețarea infuziilor puternice de cafea și prin aspirare pentru a deshidrata cristalele de cafea. Cafeaua granulară este fabricată prin acumularea de pulbere de cafea și utilizarea aburului pentru formarea de pelete. Deși cafeaua solubilă poate fi preparată instantaneu, are un conținut mai ridicat de cofeină. Deci, extractul de cafea verde ar putea fi o mare alternativă la cafeaua solubilă.

Mai mult decât atât, extractul de cafea verde are cea mai mare cantitate de acid clorogenic și are mai mulți nutrienți. Se vinde sub formă de pastile sau sub formă de pulbere. Boabele de cafea verde sunt prelucrate pentru a se extrage din ele cea mai mare parte a acidului clorogenic.

Cu toate acestea, ideal ar fi să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a cumpăra un pachet de cafea verde măcinată sau pastile pentru a scăpa de kilogramele în plus. Pierderea în greutate este dificilă, dar nu imposibilă, și dacă doriți să slăbiți în mod sănătos, trebuie să practicați sport în fiecare zi și trebuie să adoptați un regim alimentar variat și echilibrat. Iar dacă medicul dumneavoastră aprobă decizia de a consuma cafea verde, puteți utiliza suplimente precum cafea verde măcinată sau extract de cafea verde.

Foto: pixabay.comAi ceva de adăugat?...

*