Cum să te ferești de boli în 3 pași simpli


Într-o societate dinamică, în care lucrurile se desfășoară cu o viteză amețitoare, mulți dintre noi uităm cât de important este să ne menținem sănătoși. Absorbiți de probleme și de tumultul vieții cotidiene, oamenii se preocupă de tratarea bolilor doar atunci când ajung în situații delicate. Din lipsă de educație sau din obișnuință, prea puțini acordă importanță măsurilor de prevenire și protejare a corpului împotriva diferitelor afecțiuni.

Există câteva lucruri simple pe care fiecare persoană le poate introduce în rutina sa zilnică pentru întărirea sistemului imunitar. Iată trei sfaturi utile pentru buna funcționare a organismului:

Adoptă o dietă alimentară sănătoasă

Produsele pe care le consumăm în fiecare zi au un impact uriaș asupra sănătății. Alimentația corectă reprezintă primul pas pentru protejarea propriului corp. O masă echilibrată cu preparate proaspete, bogate în antioxidanți care neutralizează radicalii liberi, este de preferat în favoarea alimentelor procesate. Salatele, fructele, legumele sau cerealele integrale sunt mult mai sănătoase decât delicatesele culinare pline de grăsimi ori proteină animală.

Cele mai multe boli pot fi evitate printr-o alimentație potrivită, ca de exemplu afecțiunile cardiace, diabetul, tulburările gastrointestinale, hipertensiunea, obezitatea sau anumite forme de cancer. Multe dintre alegerile alimentare pe care le faci îți afectează atât calitatea cât și durata vieții.

Studiile arată faptul că mâncărurile nesănătoase accelerează procesul de îmbătrânire, dereglează ritmul digestiei și au consecințe grave asupra organismului. De regulă, este ideal să nu mănânci într-o zi mai multe calorii decât reușești să arzi. Un adult sănătos, cu o activitate moderată, are nevoie de 2.800-3.000 de calorii zilnic. Aceasta poate însemna 70-80 grame de proteine, 80-100 grame de lipide, 300-400 grame glucide și între 500-800 grame de fructe și legume.

Protejează-te de microbi cu ajutorul mănușilor de unică folosință

Igiena este esențială pentru prevenirea contaminării cu bacterii sau microbi. Mănușile de unică folosință sunt perfecte pentru a te proteja oricând, acasă și la serviciu. Dacă lucrezi în domeniul medical, industrial, alimentar sau în industria de înfrumusețare, folosește mănuși de unică folosință pentru orice activitate întreprinsă. Aceste produse sunt importante pentru sănătatea ta, dar și a celor din jurul tău.

Mănușile de protecție îți oferă confort, protecție și siguranță, astfel că vei evita contaminarea cu diferite substanțe sau apariția infecțiilor atunci când lucrezi. Acestea sunt potrivite chiar și atunci când ai treabă acasă, în grădină sau la bucătărie.

Aport de vitamine pentru apărarea naturală a organismului

Vitaminele au un efect deosebit asupra sistemului imunitar și protejează organismul de efectele distructive ale radicalilor liberi.

Vitamina A ține virusurile la distanță, sprijină sănătatea pielii, a unghiilor și a dinților, are grijă de sistemul respirator, mucoasa bucală și digestivă. Aceasta contribuie la dezvoltarea oaselor, la asimilarea calciului și la vindecarea rapidă în cazul unor infecții sau inflamații. În mod natural, vitamina A se găsește în produsele lactate, ouă, morcov, ficat, unt, spanac sau salată verde.

Un rol important pentru sistemul imunitar îl are și vitamina C, care înlătură răceala, produce colagen și oferă rezistență corpului la anumite organisme patogene. Se găsește din abundență în fructe și legume, în special în kiwi, ardei roșu, varză de Bruxelles, papaya, pepene, fructe de pădure, mazăre, roșii sau broccoli.

Vitamina E are un puternic efect antioxidant, sprijină sistemul imunitar și are grijă de sănătatea pielii. Aceasta înlătură virusurile și bacteriile, protejează ficatul, îmbunătățește vederea, contribuie la vindecarea arsurilor și are efect vasodilatator. Vitamina E se asimilează în mod natural prin consumul de legume, carne de vită, ouă, fructe de mare, uleiuri vegetale și cereale integrale.

Sănătatea este o resursă importantă pentru o viață lipsită de griji. Apariția bolilor nu este cauzată doar de factorii și condițiile de mediu, ci sunt și rezultatul unor deprinderi, obiceiuri sau stiluri de viață. Cu toate că este un ideal către care se orientează eforturile tuturor, funcționarea corectă a organismului cade în sarcina fiecărei persoane în parte.

Fără prea mult efort, adoptând o dietă echilibrată și un ritual de igiena corespunzătoare poți ține la distanță nenumărate afecțiuni.

Sursa foto: pexels.comAi ceva de adăugat?...

*