Cum să slăbești când ai trecut de 30 de ani?

Între 30 și 50 ani se produc multe shimbari: viața în cuplu, sarcina și copiii, evenimente profesionale, șocuri afective (uneori chiar un divorț), fără a uita numeroasele regimuri încercate până acum. Toate aceste evenimente din viața de adult își lasă amprenta asupra siluetei tale.

Această vârstă coincide cu o perioadă de stabilitate emoțională și personală. Te-ai săturat până acum de curele de slăbire restrictive și fanteziste, ale căror efecte pe termen lung sunt dezastruoase: organismul se adaptează la aceste perioade de privare, astfel încât trebuie să mănânci tot mai puțin pentru a menține o greutate constantă.

În această perioadă, luarea în greutate nu este deloc de neglijat. Fără a te îngrijora inutil (este normal să ai cu 5 kilograme mai mult), poți încerca să-ți recapeți silueta, atunci când situația pare că scăpa de sub control.

Cauzele luării în greutate
Viața de cuplu
Profiți din plin de viața de cuplu, dar aceasta poate avea consecințe neplăcute asupra siluetei tale. Soțul tău trebuie să mănânce mai mult decât tine (în medie, necesarul este de 2400 cal pentru bărbați și de 1800 pentru femei) și din păcate, ai tendința să concurezi cu el.

Sarcina și copiii
După ce sarcina și-a lăsat amprenta asupra siluetei tale, în prezent frigiderul tău este plin de bunătăți pentru copiii tăi. Cu atâtea tentații în jurul tău, este foarte greu să reziști. Caută api firme România pentru a găsi un nutriționist care să te ajute.

Regimurile de slăbire irealiste
Ai încercat orice pentru a scăpa de cele câteva kilograme în plus: regimuri cu proteine, supă de varză, substituenți alimentari, etc. Desigur, ai slăbit puțin, dar ai pus imediat kilogramele înapoi și chiar ai mai adăugat câteva.

Atuurile vârstei:
Știi ce este important pentru ține și în timp, ai învățat să-ți controlezi comportamentul alimentar.
Adoptă o alimentație echilibrată
Deși cunoști principiile unei alimentații echilibrate, ți se întâmplă să nu le poți aplica zilnic. Totuși, o viața activă nu este neapărat incompatibilă cu bucuria de a avea silueta dorită. Primul pas este planificarea în detaliu a meselor, acordându-ți suficient timp pentru a lua zilnic un mic dejun consistent. Astfel, vei reuși să dai jos fără prea mult efort 2-3 kilograme.

Mănâncă cu moderație
Nu încerca să mănânci la fel de mult că soțul sau copiii tăi: necesitățile lor nutriționale sunt mult mai ridicate decât ale tale. Poți să te răsfeți din când în când, dar având grijă de siluetă (pâine integrală și piure de fructe, de exemplu).

Nu suprima fainoasele din alimentația ta
Contrar părerii generale, fainoasele nu conțin foarte multe calorii; de exemplu, 50 g de pâine au 125 cal, la fel că 125 g de orez. În plus, aceste alimente au proprietatea de a potoli rapid foamea. De aceea, el trebuie incluse în dietă zilnică, la fiecare masă, dar în cantități mici (și direct proporțional cu activitatea fizică).

Nu renunța complet la lipide
Ți s-a spus de nenumărate ori că lipidele au multe calorii (10 g unt au 75 cal, iar 10 g ulei -90 cal) și că aportul alimentar bogat în grăsimi este un factor de risc cardiovascular. Dar nici eliminarea completă a lipidelor din dietă nu este o soluție. Renunțând la ulei, ne privăm și de aportul de acizi grași nesaturați, care au un rol important în sănătatea celulelor nervoase și a pielii. Renunțarea la unt și alegerea exclusivă a produselor lactate degresate duce la carență de vitamină A și D, furnizate de grăsimile din lapte. Deci, consumă zilnic 10 g unt și 10 g ulei.

Consumă suficiente lactate
Pentru a avea oase solide și a reduce riscurile de osteoporoză, adulții trebuie să consume în medie 1200 mg calciu pe zi. Pentru aceasta, este foarte important să consume zilnic 3, 4 produse lactate, la alegere între: lapte, iaurt, brânzeturi. Cu sau grăsimi, lactatele sunt la fel de bogate în calciu.

Micul dejun:
1 iaurt natural fără grăsimi sau 150 ml lapte degresat; 60 g pâine sau 1 croissant; 10 g unt; 1 lingură de dulceața

Prânz:
40 g ton (fără sos) sau 1 ou sau 50 g mezeluri;
150 g legume preparate și/sau crude
150 g făinoase preparate
10 ml ulei de măsline (2 linguri)
1 iaurt fără grăsimi
1 fruct
sau
1 prăjitură

Cina
250 ml supă de legume sau 100 g crudități
150 mg făinoase
60 ml smântâna (15% grăsime) sau 10 g (2 linguri) ulei
150 g peste sau 130 g carne slabă
40 g pâine
30 g brânză
1 fruct
sau
1 înghețată

Sursa foto: pixabay.comAi ceva de adăugat?...

*