Cum ajutăm copilul de grădiniță să nu răcească? 5 lucruri pe care să le ai în vedere!

Primăvara și toamna, cei mici sunt cel adesea afectaţi de variațiile de temperatură. Nas înfundat, mucișori, tuse, ochi lăcrămoși, febră… vi se pare cunoscut? Sunt numai câteva, dar și cele mai cunoscute manifestări ale virozelor respiratorii cu care se confruntă micuții noștri. De obicei, infecţiile respiratorii sunt favorizate și de anumiți factori, cum ar fi intrarea în colectivităţi şi variaţiile mari de temperatură, frecvente în această perioadă.

School: Sneezing In Class

Cu toate acestea, medicii specialiști recomandă ca în cazul copiilor mici, este uneori mai bine ca ei să răcească din când în când, deoarece astfel sistemul imunitar învață să ”lupte” mai bine cu virusurile şi alte microorganisme, pentru a putea face faţă agresiunilor din afara sau dinăuntrul organismului. De aceea, se consideră că este normal pentru copilul mai mic de 5 ani care merge în comunitate (creşă, grădiniţă) să răcească de 3-4 ori pe sezon.

Cu toate acestea, există și câteva metode care pot duce la o imunitate mai bună și la o rezistență a celui mic în fața răcelilor.

În primul rând, alimentele bogate în vitamina C ajută la întărirea sistemului imunitar. Printrele cele preferate de copii și care pot fi introduse lejer în alimentația celor mici sunt morcovii, kiwi și  portocalele.

Un aliat împtriva virozelor respiratorii este și echinaceea. Aceasta ajută la creşterea sistemului imuntar, fiind un tratament bun pentru răceli. Ceaiul are un gust plăcut, ceea ce-l face mai ușor de administrat.

Zincul are un rol important în întărirea sistemului imunitar, aşa că necesarul zilnic este este între 10 şi 20 de miligrame pentru copiii cu vârsta de până la 6 ani şi între 20 şi 40 de miligrame la cei mai mari de această vârstă.

Deși mulți copii îl detestă, preferând să se joace, important pentru cel mic este şi somnul de prânz. De aceea, trebuie ca mediul în care trăieşte să nu fie unul stresant, ci plin de afecţiune. Toate aceste mărunte lucruri în aparență pot contribui la păstrarea unui sistem imunitar puternic.

În fine, nu trebuie să uităm că infecţiile respiratorii pot fi reduse şi printr-o igenă riguroasă. Cei mici trebuie să învețe și să conștientizeze că igena este importantă şi să se spele pe mâini de fiecare dată când este nevoie. În comunitate, chiar şi batistele aruncate la gunoi sunt periculoase pentru că timp de 15 minute elimină în atmosferă virusul.

La final, să nu uităm că mierea şi polenul sunt aliaţi ai imunităţii, iar propolisul inhalat are efecte benefice asupra oragnismului. Totuși, aici trebuie avută parte grijă, din cauza alergiilor care pot apărea.

Prin urmare, doar cu câteva mici trucuri, puteți auta organismul micuțului dumneavoastră să facă față cu succes virozelor respiratorii, și nu uitați nici dumnavoastră că administrarea antibioticuloui nu este recomandată la fiecare banală răceală.Ai ceva de adăugat?...

*