Ce beneficii pentru sănătate oferă consumul de caviar?

Caviarul este o delicatesă apreciată de cunoscătorii fini din întreaga lume, iar caviarul de cea mai bună calitate nu este tocmai accesibil tuturor. Servit în cupă de cristal și numaidecât cu lingură din perlă, caviarul este vedeta petrecerilor luxoase. Iată că cei mai mulți dintre noi asociem caviarul cu opulența și cu eleganța, fără să ne mai treacă prin minte că această delicatesă rafinată este și foarte bogată în substanțe nutritive. De fapt, are un conținut atât de bogat în nutrienți încât poate concura fără probleme cu superalimentele și suplimentele cele mai recomandate în prezent. Cu alte cuvinte, caviarul are grijă de gusturile noastre exigente, dar ne protejează și starea de sănătate sau măcar ne oferă pe loc un surplus de energie.

În mod surprinzător, indiferent că optați pentru caviar online de cea mai bună calitate sau pentru icre roșu sau negru din supermarket, valoarea nutritivă este adesea aceeași. Tocmai datorită conținutului său nutritiv deosebit de bogat, se recomandă consumul de caviar pacienților care se află în curs de recuperare după o operație. În esență, caviarul este atât de benefic pentru sănătate, deoarece conține o multitudine de vitamine și minerale, printre care vitamina A, vitamina B12, vitamina D și, desigur, acizi grași esențiali Omega-3.

Vitamina A. O cană de caviar conține 145 UI de vitamina A. Despre această vitamina este bine să știți că favorizează refacerea celulelor pielii și susține sănătatea vederii prin reducerea riscurilor de cataractă și degenerare maculară. Studiile indică faptul că vitamina A previne pietrele urinare, ajută la prevenirea anumitor tipuri de cancer și încetinește procesul de îmbătrânire. Tot vitamina A stimulează sistemul imunitar pentru a lupta împotriva anigenelelor dăunătoare prin susținerea activității limfatice în organism.

Vitamina B12. Este o vitamină care joacă un rol-cheie în asigurarea unei stări optime de sănătate. Vitamina B12 este cunoscută pentru capacitatea sa de a combate astmul la copii, de a susține vindecarea pacienților adulți diagnosticați cu HIV și de a ameliora simptomele bolii Alzheimer în rândul vârstnicilor. Studiile sugerează că este importantă pentru dezvoltarea timpurie și menținerea pe termen lung a funcțiilor cerebrale și hepatice.

Vitamina D. O altă vitamină prezentă în caviar, despre vitamina D trebuie să știți că are capacitatea de a reduce riscurile de boli de inimă, de scleroză multiplă, dar și de a ameliora simptomele de gripă și răceală. De asemenea, este cunoscută pentru rolul său vital în stimularea pierderii în greutate, pentru susținerea dezvoltării normale a oaselor și dinților, dar și pentru prevenirea depresiei.

Acizi grași esențiali Omega-3. Beneficiile pentru sănătate ale acizilor grași Omega-3 care se găsesc din plin în caviar sunt, de asemenea, foarte bine documentate. Datele nutriționale deduc că există aproximativ 13 mg de Omega-6 și 1086 mg de acizi grași Omega-3 în aproximativ 200 de grame de caviar. Acizii grași Omega-3 scad riscul de cancer de sân, de colon și prostată și, totodată, reduc incidența atacului cerebral și de cord.

Caviarul conține și o suită de minerale, printre care calciu, magneziu, fosfor, potasiu și seleniu, sporind beneficiile consumului de caviar pentru sănătate. Calciul este necesar pentru dinți și oase puternice, dar și pentru funcționarea optimă a inimii, a sistemului nervos și a mușchilor. Magneziul este apreciat pentru tratarea insomniei și pentru formarea mușchilor puternici. Magneziul este, de fapt, o substanță chimică asemănătoare insulinei care contribuie la dezvoltarea mușchilor, precum și la relaxarea sistemului nervos. Potasiul este un alt mineral critic care se găsește în caviar și care susține echilibrul de apă, sporește rezistența musculară, reduce riscurile de anxietate, accident vascular cerebral și tensiune arterială ridicată. În cele din urmă, seleniul este un mineral antioxidant care reduce riscurile de boli de inimă și de cancer. Totuși, seleniul se remarcă cel mai mult pentru capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar și de a proteja pielea împotriva radicalilor liberi.Ai ceva de adăugat?...

*