Care sunt beneficiile aportului de Omega 3?

Din ce în ce mai mult în ultimii ani se pune accent pe a mânca sănătos și mai ales pe a implementa un stil de viață sănătos. Acest lucru devine cu adevărat important mai ales în contextul în care calitatea hranei și a aerului scad dramatic, iar noi avem nevoie de suplimente care să ne ajute să ne păstrăm sănătatea. Suplimentele Krill Oil sunt o soluție în acest sens, deoarece ele ne pot aduce aportul de Omega 3 EPA si DHA de care avem nevoie pentru a fi mereu în formă și pentru a ne putea bucura de o stare de bine.

De ce avem nevoie de Krill Oil?

 “Minte sănătoasă în corp sănătos” nu este doar o deviză sau un citat pe care să îl folosim la nevoie. Acesta trebuie să devină scopul nostru și să avem în permanență grijă de noi, atât în ceea ce privește funcționarea creierului cât și funcționarea organismului. Uleiul de peste ajută în ambele cazuri, deoarece beneficiile sale dovedite în timp au capacitatea de a îmbunătăți procesele organismului, făcându-ne mai ageri, mai mobili, mai sănătoși.

Uleiul de peste ajută la o circulație mai bună și protejează inima. Circulația sângelui este foarte importantă deoarece ea ne asigură practic oxigenarea organismului. Sângele transportă oxigenul la creier și irigă întregul corp, ca urmare a funcționării inimii. Funcționarea deficitară a acesteia poate avea mai multe cauze, însă noi putem avea grijă de “motorul” nostru, oferindu-i acele substanțe de care are nevoie. Omega 3 are proprietatea de a împiedica formarea cheagurilor de sânge, lucru care reduce riscul apariției de accidente vasculare, atacuri cerebrale sau atac de cord. Pe de alta parte, Omega 3 reduce timpul de coagulare a sângelui și reduce tensiunea arteriala. Iar dacă inima funcționează în mod corect, atunci întregul organism va resimți aceasta stare de bine.

Articulațiile nu sunt nici ele ocolite de beneficiile pe care le aduce Omega 3. Uneori vârsta pare să își spună cuvântul, iar mobilitatea nu mai pare a fi aceeași ca în tinerețe. Și totuși, pentru a păstra caracteristicile articulațiilor, Omega 3 reduce durerea și inflamațiile și previne în același timp dezvoltarea altor boli la nivel articular.

Creierul primește cele mai multe beneficii în urma consumului de Omega 3. Uleiurile sunt grăsimi bune, de care organismul are nevoie încă din primii ani de viață. Omega 3 face parte din gama uleiurilor bune, folositoare, care au capacitatea de a îmbunătăți funcțiile creierului, fiind absorbit de către celulele neuronale. Nu întâmplător majoritatea pediatrilor recomanda suplimente pe baza de Omega 3 nou născuților, deoarece sistemul neuronal al acestora este în formare și pentru ca este nevoie ca la nivelul creierului acesta să fie hrănit pentru a putea funcționa conform parametrilor. Astfel, funcțiile cognitive sunt cu mult îmbunătățite, lucru din care va deriva mai apoi funcția logica, motrică și tot ceea ce tine de dezvoltarea bebelușului până la stadiul de adult. Este important însă să reținem faptul că Omega 3 este important încă din primii ani de viata, deoarece în aceasta perioada se construiesc funcțiile de învățare și dezvoltare care vor fi necesare pe viitor.

Beneficiile uleiurilor naturale pe baza de Omega 3 sunt vizibile. Atunci când organismul nostru funcționează bine și noi suntem fericiți și optimiști. Aceste lucruri se afla într-o strânsă relație de interdependenta, deoarece un organism sănătos va funcționa ca un emițător, iar starea de bine se va vedea în exterior. Este important să înțelegem că avem nevoie de un plus de sănătate și mai mult decât atât este nevoie să implementăm anumite soluții în viața noastră, pentru a ne putea păstra sănătoși. Un corp sănătos ne va aduce mobilitate mai bună, înțelegere mai eficientă și o viata mai buna.

Sursa foto: Pixabay.com

 

 Ai ceva de adăugat?...

*