Care sunt avantajele aparatelor dentare din safir?

Aparatele dentare sunt tot mai mult în atenția persoanelor care vor să își perfecționeze zâmbetul, lucru datorat evoluției acestora, pentru că sunt din ce în ce mai puțin vizibile. Din această categorie face parte și aparatul dentar din safir. El acționează la fel ca și cel metalic, doar că brackeții care se lipesc pe dinți sunt fabricați din monocristalin pur, ei fiind deci transparenți.

Aparatele dentare puse de cei de la Denttaglio sunt variate, însă toate asigură atât aspectul estetic, cât și eficiența tratamentului. Se evidențiază aparatul dentar din safir, o alegere populară printre pacienți, lucru datorat numeroaselor avantaje.

Când au apărut aparatele dentare din safir și cât dureaza tratamentul

Primul aparat dentar din safir a fost produs în anul 1980, iar la fabricarea sa a fost folosit safir monocristalin. În timp, odată cu progresul tehnologiei, a evoluat și calitatea aparatelor dentare, care au crescut în eficiență și rezistență. În prezent, un aparat dentar ajunge să își facă treaba în maxim doi ani, dar durata medie a unui tratament se ridică undeva la un an și jumătate. Totuși, în funcție de gravitatea problemelor și de modul în care dantura se adaptează la tratament, acesta poate dura și câțiva ani. Vestea bună este că starea pacienților pe timpul tratamentului este una excelentă, pentru că acesta acționează fără să deranjeze persoana care îl poartă.

Avantajul principal – rezistența materialului

Dacă latura estetică nu este neapărat un factor determinant pentru tine, trebuie să știi că safirul este și un material foarte rezistent. De altfel, safirul are o rezistență cu mult superioară celorlalte materiale care sunt folosite la producerea aparatelor dentare. Tot grație rezistenței sporite a safirului, aparatul de acest fel prezintă pe suprafața sa de lipire particule de zirconiu, la nivelul cărora se întrepătrunde compozitul. Piesele ajung astfel să nu se dezlipească și să reziste foarte bine în timp, spre deosebire de alte tipuri de aparate.

Alte avantaje

Aparatul dentar din safir are și avantajul de a nu deranja în niciun fel procesul de masticație, dar nici pe cel de vorbire. Astfel, el asigură un confort sporit pe întreaga durată a tratamentului. Safirul nu este un material care să provoace reacții alergice.

Trebuie să știi însă că va trebui să ai o foarte bună igienă orală, iar periajul va fi făcut după fiecare masă.

Costul este unul avantajos în raport cu eficiența oferită și cu aspectul său estetic. Trebuie să știi că prețul lui este cu mult mai mic față de cel al aparatelor dentare invizibile.

Așadar, dacă dorești să îți pui aparat dentar, varianta celui cu bracketi din safir este ideală din punct de vedere al rezultatelor, al aspectului, dar și al prețului. Toți cei din jur îți vor admira decizia de a alege să ai o dantură frumoasă și sănătoasă.

Sursa foto: pixabay.comAi ceva de adăugat?...

*