Bazele unui sistem imunitar performant

Trăim într-o eră în care sistemul imunitar este mai mereu pus la grea încercare. Acest lucru nu se datorează numai factorilor externi, deși aceștia sunt în creștere în ceea ce privește gradul de periculozitate, aici făcând referire la poluare, dar și celor interni. În această categorie se încadrează modul nostru de viață, și anume cât de mult ne respectăm organismul și câtă grijă avem de el în fiecare zi. Consolidarea sistemului imunitar este o adevărată luptă având în vedere perioada în care ne aflăm și toate tentațiile alimentare și mai ales rutina și ritmul vieții de zi cu zi.

În primul rând pentru a putea clădi acest zid al sistemului imunitar menit să ne păzească, este mare nevoie de o alimentație cât mai echilibrată fără a face excese. De aici pleacă construcția sistemului imunitar. Știm cu toții că nu vom reuși întotdeauna să mâncăm numai lucruri sănătoase deși ar fi foarte bine. Totuși este important să fim echilibrați și să avem grijă ce mâncăm. Se mai pot face excepții de la regulă, dar ideea e să nu fie prea dese. Cu alte cuvinte, nu se prăbușește sistemul imunitar dacă mănânci fast food de două ori pe lună sau îți faci poftele cu ceva dulce, o prăjitură sau un tort. Ideea e să nu facem excese. Încearcă să îți croiești drum pe la o cofetărie o dată la două săptămâni sau chiar o dată pe lună, alege mai multe tipuri de prăjituri pe care să le împarți cu cei dragi. Le poți transporta foarte ușor în acele cutii pentru tort.

Am ajuns și la celălalt element care întregește cumva zidul sistemului imunitar, și anume mișcarea. La fel de importantă ca alimentația, mișcarea sau sportul întăresc imunitatea. De aceea este extrem de recomandat să facem mișcare ori de câte ori avem ocazia. Indiferent de modul în care o faci, important este să se întâmple cât mai des, zilnic. Sportul are efecte uimitoare asupra organismului. Nu doar că te ajută să-l sculptezi oferindu-ți astfel un aspect plăcut dar îți și intereste sistemul imunitar făcându-l imbatabil în lupta cu diverse amenințări. De aceea este foarte important să facem sport cât mai mult pentru că mișcarea înseamnă viață. Prin sport ne protejăm sănătatea, iar dacă lângă sport adăugăm și o alimentație echilibrată și sănătoasă avem bazele unui sistem imunitar performant.

Suntem puși în fiecare zi la grea încercare  datorită mediului poluat în care trăim și a unui mod de viață nesănătos care pare a fi promovat din ce în ce mai mult în ultima perioadă. Astfel este mai mult decât necesar să avem grijă de noi și organismul nostru și să ne ocupăm de lucrurile care țin de noi in principal, aici făcând referire la alimentație și sport. De asemenea este foarte important să avem grijă și de capitolul odihnă. Pentru a crește eficacitatea sistem nostru de apărare pe lângă cele amintite mai sus este absolută nevoie de odihnă.

Toate aceste reprezintă o serie de elemente care stau la baza construirii unui sistem imunitar care să fie capabil să ne protejeze de boli și diverse afecțiuni.Ai ceva de adăugat?...

*