7 secrete pentru un ten ferm la orice vârstă

Orice femeie își dorește un ten catifelat, luminos, fără imperfecțiuni sau linii inestetice. Ca să te bucuri de aceste rezultate, trebuie să îți îngrijești constant pielea și să folosești cosmetice adecvate tipului tău de ten. Radicalii liberi afectează tenul și accelerează îmbătrânirea prematură, dacă nu îți protejezi fața de efectele lor dăunătoare. Produsele anti-aging realizate din ingrediente naturale sunt perfecte pentru a consolida sănătatea și tinerețea pielii. Dacă îți dorești prospețime, elasticitate și strălucire de lungă durată, trebuie să cunoști câteva secrete ce îți asigură în permanență un look fresh. Iată la ce trucuri poți să apelezi ca să ai întotdeauna un ten ferm:

Suc de lămâie pentru petele de vârstă

Cea mai simplă soluție pentru atenuarea petelor pigmentare o reprezintă masarea zonelor afectate cu zeamă de lămâie. Acidul alfa conținut de acest fruct este asemănător cu ingredientele folosite pentru peeling în cabinetele de înfrumusețare. Alfa-hidroxiacidul are un efect blând asupra pielii și exfoliază stratul superficial al acesteia, diminuând intensitatea petelor pigmentare. Dacă vei aplica suc de lămâie pe zonele afectate în fiecare zi și îl vei lăsa să acționeze timp de 10 minute, după care îl vei îndepărta cu puțină apă caldă, vei observa că imperfecțiunile se vor estompa în doar câteva săptămâni.

Cicatricile se tratează cu plasturi speciali

De ce să apelezi la tratamentele cu laser, extrem de costisitoare, când poți să îți regenerezi tenul cu produse simple? Plasturii speciali cu silicon pentru cicatrici ajută la atenuarea semnelor vechi și prevenirea apariției unora noi. Aceștia se poartă în permanență, timp de 6-8 săptămâni, acționând ca un înveliș protector, care îi permite pielii de dedesubt să se vindece în totalitate.

Poziția în care dormi contribuie la fermitatea pielii

Specialiștii susțin că pielea lăsată pe obraji apare din cauza dormitului pe burtă sau într-o parte. În acest fel, pielea și tenul sunt presate pe pernă, iar acțiunea repetată asupra lor afectează în cele din urmă colagenul și elastina. Decât să apelezi la tratamentele de lifting facial, cel mai simplu ar fi să te obișnuiești să dormi pe spate, cu capul susținut de perne. Dacă nu este împiedicată în nici un fel producerea de elastină și colagen, substanțe care mențin pielea fermă, nu trebuie să îți faci griji pentru pierderea elasticității tenului.

Ridurile pot fi atenuate folosind creme cu peptide

Foarte multe persoane apelează la injecțiile cu diferite substanțe pentru a umple ridurile inestetice. Însă, pe lângă faptul că sunt destul de costisitoare, acestea nu sunt nici sănătoase pentru organism. O alternativă eficientă și accesibilă o constituie cremele care au în compoziția lor peptide. Aceste lanțuri de aminoacizi care ajută la funcționarea corespunzătoare a celulelor – peptidele, ajută la repararea ridurilor și a liniilor de pe ten. Practic, regenerează pielea și previn apariția prematură a ridurilor.

Laba gâștei se maschează cu ochelari de soare

Poți evita injecțiile destul de scumpe cu botox dacă porți ochelari de soare cu protecție împotriva razelor UV, mai ales în zilele însorite. În acest mod vei masca foarte ușor ridurile din colțul ochilor. Ține cont să ai la îndemână o pereche de ochelari de soare de fiecare dată când ieși din casă în timpul zilei.

Vitamina A tratează tenul uscat

Pentru un tratament anti-aging eficient, folosește ulei din semințe de măceș. Acest produs conține o cantitate ridicată de vitamina A, recunoscută pentru efectele sale terapeutice în tratarea problemelor pielii. Aplică uleiul noaptea și te vei bucura de cel mai simplu tratament anti-îmbătrânire și pentru combaterea tenului uscat.

Gândirea pozitivă păstrează tinerețea pielii

Pare greu de crezut că starea de bine și gândurile pozitive au un efect anti-aging. Ei bine, fericirea păstrează frumusețea pielii și asta au arătat-o cercetările neuro-dermatologice. S-a demonstrat că în stările de bucurie, organismul secretă endorfine, care stimulează celulele să lupte împotriva îmbătrânirii. Prin urmare, zâmbește, fii fericită și optimistă dacă vrei să îți păstrezi tinerețea pielii.

Aspectul tenului tău ține în mare parte de stilul de viață și obiceiurile pe care le ai. Indiferent de vârstă, acordă atenție îngrijirii personale și menține-ți pielea feței netedă și strălucitoare. Urmează sfaturile prezentate mai sus și rezolvă-ți problemele cu ajutorul unor trucuri simple, dar foarte utile.

Sursa Foto: https://www.pexels.com/photo/women-s-red-lips-839633/Ai ceva de adăugat?...

*