5 lucruri pe care oamenii sănătoși le fac în fiecare zi

Stilurile de viață sănătoase vin în diferite forme și dimensiuni. Poate că sunteți o persoană împătimită după sporturi sau poate că sunteți un începător la sală. Indiferent care este actualul stil de viață, există foarte multe acțiuni pe care le puteți face în fiecare zi pentru a trăi o viață mai sănătoasă și mai fericită. Dacă nu știți cum anume v-ați putea îmbunătăți rutinai, vă vom prezenta doar câteva activități pe care le întreprind oamenii sănătoși în fiecare zi și pe care le puteți încorpora cu ușurință în viața de zi cu zi, începând chiar de acum.

  • Oamenii sănătoși fac sport indiferent de vreme.

Oamenii sănătoși nu își vor amâna niciodată antrenamentele. Indiferent că este grindină, ger sau caniculă, acești oameni își vor lua în serios angajamentul față de sănătate și față de fitness. Indiferent de condiții, tot se poate găsi o modalitate de rezolvare. Dacă vă place să alergați, vă puteți îmbrăca mai gros în anotimpul rece sau puteți găsi o sală de sport convenabilă. Cu alte cuvinte, scuzele nu sunt acceptate! Întotdeauna se pot găsi modalități prin care vă puteți depăși limitele.

  • Oamenii sănătoși respectă un program regulat de somn.

De multă vreme, beneficiile unui program adecvat de somn nu mai sunt secrete. Cu toate că mulți dintre noi dorim să respectăm acel program obișnuit de somn de 8 ore, adesea rămânem la televizor până noaptea târziu sau mai stăm pe telefon. În schimb, oamenii care țin la sănătatea lor știu că lipsa somnului poate duce la dispoziții proaste, la o gândire confuză, la tensiune arterială ridicată și la un sistem imunitar compromis. Și, dacă faceți sport, cercetările au arătat, de asemenea, că un program de somn dezechilibrat va afecta recuperarea musculară și cea a sistemului nervos central.

  • Oamenii sănătoși urmează un regim alimentar echilibrat.

Mulți oameni susțin că uită să mănânce sau nu au timp, dar pentru a fi activi, trebuie să ne alimentăm sistemul cu combustibil, de preferat de o calitate cât mai bună. Sigur, cu toții suntem ocupați, dar nici nu este cel mai indicat să ne facem un obicei din a alerga sau a face sport pe stomacul gol. În plus, studiile au arătat că oamenii care sar peste mesele principale ale zilei sunt mai susceptibili să fie supraponderali și chiar își pot crește riscurile de rezistență la insulină și diabet de tip 2. Pentru a-i oferi corpului combustibilul de care are nevoie, de mare ajutor sunt organizarea și planificarea, așa că, ori de câte ori aveți un moment liber, încercați să vă gândiți la un meniu sau să căutați o rețetă care se prepară rapid și implică ingrediente cât mai sănătoase. Pe megastore-ul farmaceutic online Mattca, veți găsi o gamă completă de alimente naturale, ingrediente de proveniență ecologică și tot felul de superalimente care vă susțin obiectivul de a mânca mai sănătos și mai diversificat.

  • Oamenii sănătoși fac exerciții de stretching.

Se poate afirma cu toată convingerea că stilul de viață modern ne încurajează să stăm pe scaune pe perioade îndelungate de timp. Acest lucru poate conduce la o postură incorectă, la dureri de spate cronice și la o scădere a mobilității. O modalitate prin care oamenii sănătoși combat acest lucru implică întinderea fiecărei părți din corp. Cercetările recente au arătat că exercițiile de întindere pot îmbunătăți flexibilitatea, rezistența la efort și pot reduce afecțiunile musculo-scheletice. Chiar și numai 5-10 minute pe zi de exerciții de întindere ne pot influența în bine starea de spirit, mușchii și capacitatea de a ne deplasa cu ușurință la vârste înaintate.

  • Într-un final, unul dintre cele mai importante lucruri pe care îl fac oamenii sănătoși zilnic este acela de a-și părăsi zona de confort.

Indiferent dacă asta implică învățarea unei noi abilități sau înscrierea la un curs cu totul diferit de ceea ce au învățat până acum, a face ceva nou și care ne sperie ne ajută să creștem ca persoană. În esență, pentru a ne depăși fricile, trebuie să învățăm că putem face față disconfortului pe care îl întâmpinăm atunci când ne confruntăm cu acea frică.Ai ceva de adăugat?...

*