5 infuzii naturale care cresc imunitatea

Ceaiul/infuzia de plante este una dintre cele mai consumate băuturi din lume, fiind considerat și remediu natural pentru organism. În sezonul rece, atenția se îndreaptă asupra acestei licori magice, folosită pentru a preveni și trata viroze, răceli sau alte probleme ale sistemului respirator. Există o varietate de plante din care se pot obține ceaiuri naturale cu efecte terapeutice, benefice pentru sistemul imunitar. Așadar, cum îți protejezi sistemul imunitar împotriva virusurilor în sezonul rece? Consumul regulat și frecvent de ceaiuri bio din plante naturale îți va feri organismul de cele mai întâlnite probleme în sezonul rece. Iată care sunt ceaiurile naturale care promovează creșterea imunității:

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/bambus-masina-cea%C8%99c%C4%83-de-ceai-3432441/

Infuzie de mușețel

Mușețelul are proprietăți calmante, iar consumul periodic al infuziei din această plantă ajută la întărirea sistemului imunitar. Conține compuși ce stimulează creșterea celulelor albe din organism, responsabile cu distrugerea bacteriilor și a virusurilor. Poți bea ceai de mușețel în orice moment al zilei, însă, e indicat să-l bei seara, înainte de culcare, pentru un somn liniștitor. Trebuie să știi că nu conține cofeină și este de preferat să nu-I îndulcești cu zahăr.

Infuzie de ghimbir

Ceaiul de ghimbir are un conținut ridicat de antioxidanți, substanțe care ajută la creșterea imunității. Ceaiul se consumă în orice moment al zilei, dar, pentru că are un gust picant, se prepară cu o cantitate destul de mică de rădăcină. Recomandarea este să-l bei fără îndulcitori. Dacă ești răcit sau doar ai nasul înfundat, folosește-l și pentru decongestionarea căilor respiratorii.

Ceaiul de măceșe

Măceșele sunt extrem de bogate în vitamina C, motiv pentru care ceaiul preparat din aceste fructe ar trebui să se consume cu regularitate. Bea în fiecare zi câte o cană pentru a-ți întări sistemul imunitar și pentru a evita virozele sau infecțiile virale. În plus, pentru că are proprietăți curative, poate reduce stresul și starea de oboseală. Pe lângă aportul ridicat de Vitamina C, măceșele conțin și vitaminele A, B1, B2, E, K și P care ajută, în general, la menținerea sănătății organismului.

Ceaiul de ginseng

Ginsengul era folosit, în vremuri străvechi, pentru că aducea un boost de energie și pentru că înlătura oboseala fizică. În zilele noastre, ceaiul de ginseng este extrem de apreciat în medicina naturistă pentru că previne virozele respiratorii specifice sezonului rece. Mai mult, întărește organismul, dacă este consumat în mod regulat, întrucât conține saponine. Saponinele au și rol de încetinire a procesului de îmbătrânire a organismului. O cană de ceai cu ginseng îți poate oferi și un plus de energie dacă ai nevoie să fii în formă la serviciu, la școală sau în alte situații. De asemenea, pentru că are capacitatea de a înlătura oboseala fizică de la nivelul mușchilor, este, folosit, adesea, de sportivii de performanță pentru creșterea performanțelor.

Ceaiul verde

Există trei tipuri de ceaiuri: negru, roșu și  verde, care se obțin din plante, în funcție de felul în care sunt procesate frunzele. Ceaiul verde este cel mai puțin procesat și, din acest motiv, își păstrează cel mai bine proprietățile antioxidante. De aceea, băutura are un conținut foarte mare de vitamine, minerale sau aminoacizi. De exemplu, ceaiul verde conține vitamine din grupul B, A, E și C, potasiu, fier, calciu și fosfor, dar și uleiuri volatile și alcaloizi. Nu este de mirare, așadar, de ce se recomandă consumul regulat de ceai verde, menit să ofere organismului o parte din necesarul zilnic de nutrienți. În acest mod, sistemul imunitar este mai puternic și pregătit să țină piept eventualelor viroze de sezon.

Consumă, zi de zi, ceaiuri din plante naturale, în special în sezonul rece, pentru a-ti proteja organismul de bacteriile și virusurile care dau târcoale în perioada de tranziție între cald și rece. Iarna bate la ușă, așa că întărește-ți sistemul imunitar în mod natural, adoptând un stil de viață sănătos, bazat pe o dietă echilibrată, bogată în vitamine.Ai ceva de adăugat?...

*