4 lucruri simple care duc la o sănătate de fier și la o bună dispoziție

Sunt numeroase tendințe care fac furori pe moment după care pleacă și sunt uitate, dar gesturile mărunte pe care le putem face pentru sănătatea și starea noastră de bine nu se vor demoda niciodată. Părinții și bunicii noștri au dus vieți simple, fără tehnologie și fără tratamente revoluționare și cei mai mulți dintre ei s-au bucurat de longevitate și de o viață liniștită, lipsită de internări și de medicamente. Cu toată tehnologia de care dispunem acum și cu toate tratamentele ultramoderne, în continuare suntem răciți iarna și ne ferim cât putem în sezonul de gripă.

Iată că redevine important să avem un sistem imunitar puternic și în alertă, tocmai pentru a ne bucura de viață și pentru a fi alături de cei dragi nouă. Prin urmare, dacă doriți să vă îmbunătățiți viața și starea de bine, iată câteva sfaturi pe care le puteți pune în practica începând chiar din acest moment:

Fiți atenți la ceea ce mâncați. Suntem sătui de acest sfat, dar hrana cu adevărat este cel mai bun medicament. În realitate, nu suntem plictisiți să auzim pretutindeni cât de important este un regim alimentar echilibrat, ci suntem nervoși pe noi înșine că nu avem timpul necesar să acordăm atenție dietei noastre. Poate că ne surâde ideea unui piept de pui îmbrăcat în condimente și servit cu broccoli sotat în unt și stropit cu suc de limetă sau am mânca chiar acum un pește delicios pe grătar, dar suntem ocupați peste măsură și sarcinile par a nu se mai termina odată. Așa se face că în locul peștelui gratinat sau a pieptului de pui, ne îndreptăm spre cea mai apropiată patiserie sau comandăm cartofi prăjiți și burgeri. Puteți să alocați o amiază pentru a pregăti mai multe feluri de mâncare cât să vă ajungă pentru toată săptămâna sau, pentru început, puteți înlocui gustările nesănătoase cu fructe și nuci.

Aveți grijă de sănătatea dentară. Dinții și rutina dentară pot spune multe despre starea noastră de sănătate. Având grijă de sănătatea dinților noștri, practic avem grijă de starea de sănătate a întregului organism. Un regim adecvat de îngrijire dentară, care implică periajul dinților de două ori pe zi, folosirea dușului bucal sau a aței dentare, utilizarea unei ape de gură și prezentarea la medicul dentist cu regularitate, poate preveni alte boli grave. Foarte mult contează și dacă obișnuim să ronțăim alimente crocante, precum fâșii de morcov sau felii de măr care îndepărtează placa dentară. Apoi, un medic stomatolog profesionist și de încredere ne poate recomanda pași sau produse speciale care ne-ar ajuta să ne menținem sănătatea și frumusețea dinților.

Hidratați-vă. Știm cât de importantă este apă, dar chiar și așa, rareori consumăm suficiente lichide. Atunci când este hidratat corespunzător, organismul funcționează mai bine, funcția rinichilor este îmbunătățită, pielea este mai strălucitoare și putem să ne gestionăm mai ușor greutatea corporală. Dacă știți că nu consumați suficientă apă, atunci apelați la câteva trucuri. De exemplu, puteți avea întotdeauna la îndemână o sticlă reutilizabilă de apă, puteți instala pe telefon o aplicație care să vă amintească să beți apă sau puteți să vă aromatizați apa cu felii de castravete, cu căpșuni proaspete, cu frunzulițe de mentă sau cu suc de lămâie. La fel de bine, puteți introduce noi obiceiuri, cum ar fi să beți apă înainte și după masă, după ce vă spălați pe dinți sau la fiecare ceașcă de cafea.

În cele din urmă, încercați să faceți mișcare în fiecare zi. Poate că deja mergeți la sală de 3-4 ori pe săptămână, însă important este să vă mișcați măcar puțin în fiecare zi. Puteți urca scările în loc să alegeți liftul, puteți parca mașina mai departe pentru a merge pe jos sau puteți ieși la o plimbare scurtă după cină. Corpurile noastre sunt menite să se miște și, cu cât stăm jos mai mult, cu atât mai rapid se deteriorează corpul. Poate că sună dur, dar aceasta este realitatea.15 minute pe zi de activitate fizică sunt suficiente pentru un corp sănătos.



Ai ceva de adăugat?...

*