3 remedii naturale de necontestat pentru întărirea imunității și pentru prevenirea virozelor

Imunitatea scade în timpul sezonului rece, în lunile decembrie-ianuarie atinge cea mai redusă rată. De aici apar și îmbolnăvirile al cărui secret ne-am dori să îl cunoaștem pentru a le trata. Natura ne oferă astăzi trei remedii naturale de necontestat pentru întărirea imunității. Cu ajutorul lor, reușim să ținem la distanță și virozele respiratorii, cele care de fiecare dată, în fiecare iarnă, ne aduc mari bătăi de cap.

Remedii pentru intarirea imunitatiiRăcim în fiecare an, de parcă ar fi cumva predestinat să se întâmple acest lucru. Deși ne înfofolim, bem ceaiuri calde, ascultăm de fiecare dată ce spune medicul și luăm pastile multe, unele chiar și cu scop preventiv, nu putem totuși să îi venim de hac răcelii sau gripei. Imunitatea scade și odată cu ea și noi devenim sensibili și nu ne putem apăra așa cum ne-am dori în fața bolii.

Deși orice medicație imunostimulatoare am lua nu ne scutește de chinul virozelor, în realitate ne va fi mult mai ușor să le ținem piept, stările și simptomele fiind mai ușor de confruntat, iar vindecarea se va produce mult mai rapid.

Copiii sunt cei mai predispuși răcelilor, mai ales că peste 200 de virusuri sunt cauzele acestor îmbolnăviri. Dacă adulții au până la 2-3 răceli pe an, copiii pot răci chiar și de până la opt ori în cursul unui an, lucru care îi îngrijorează destul de mult pe părinți.

Creșterea imunității devine astfel o preocupare pentru majoritatea dintre noi, ne gândim să găsim acele leacuri potrivite, cât mai naturale care să reușească să ne transforme în luptători împotriva infecțiilor de orice fel.

Pentru a întări sistemul imunitar pe cale naturală, medicii ne aduc la cunoștință trei remedii de necontestat, valabile atât pentru adulți, cât și pentru copii. Cele trei descrise mai jos și-au dovedit eficiența încă din cele mai vechi timpuri.

Propolisul

Un produs 100% natural, propolisul este „fabricat” de albine. Se știe despre acesta că are multiple proprietăți, întărirea sistemului imunitar fiind una dintre cele mai importante. Prin consumul său, mai ales în timpul sezonului rece, veți reuși să țineți la distanță virozele supărătoare și să creșteți imunitatea organismului. Prin întărirea imunității reușim astfel să dezvoltăm capacitatea organismului de autoapărare în fața virusurilor și bacteriilor de orice fel.

Propolisul poate fi găsit în farmacii, fie simplu, fie combinat cu alte plante la fel de cunoscute în întărirea imunității. Oferta este variată, însă este bine să căutați acele produse sigure pentru sănătate. Pentru acest lucru, este bine să discutați înainte cu medicul specialist.

Echinaceea

Echinaceea reprezintă o altă variantă pentru creșterea capacității de apărare a organismului în fața bolilor și infecțiilor periculoase. Are un efect antiseptic, imunostimulator și antifungic și este recomandată de fiecare dată în curele de creștere a imunității.

Se găsește în farmacii, gama produsului fiind extrem de variată. Poate fi consumată alături de propolis, combinația celor două produse fiind extrem de benefică pentru starea de bine a organismului.

Echinaceea este folosită din cele mai vechi timpuri, așa că nu ezitați să o consumați. Cu toate acestea, cereți sfatul medicului sau farmacistului mai înainte.

Salcia

Știm despre salcie că scade febra, are un puternic efect antiinflamator. Mai este cunoscută drept „aspirina vegetală” întrucât aceasta conține salicina, o substanță de același efect ca acidul acetilsalicilic pe care aspirina îl conține.

Previne virozele și grăbește vindecarea, de aceea este recomandată în tratamentele pentru întărirea imunității.Ai ceva de adăugat?...

*