3 lucruri simple care îți vor îmbunătăți sănătatea și starea de bine

Stilul de viață modern poate fi foarte periculos, ne poate slei de puteri și ne poate răpi micile bucurii, dacă nu vom lua o pauză pentru a ne echilibra. Cu toții ne dorim să fim mai sănătoși, mai energici, mai senini și relaxați, dar trăim cu impresia că o viață sănătoasă implică eforturi consistente din partea noastră, plus costuri destul de mari. Dar iată că sunt nenumărate lucruri absolut banale, care vor avea un impact pozitiv uriaș asupra sănătății și stării noastre de bine.

În rândurile care urmează, vom vedea ce gesturi simple putem face pentru a reda corpului și minții noastre sănătatea pe care le merită:

Consumați mai multă apă.

Dacă ne-am aduce aminte din nou și din nou că organismele noastre sunt alcătuite din peste 60% apă, atunci poate că am consuma mai multă apă. Apa simplă este cea mai bună băutură. De fapt, apa este un nutrient de care organismul nostru are nevoie constant. Găsim apă în tot felul de lichide și în alimente, dar este important să bem și câteva pahare cu apă simplă în fiecare zi. Toate aceste pahare cu apă, unele lichide pe care obișnuim să le consumăm, plus alimentele bogate în apă sunt esențiale pentru a înlocui cantitățile mari de apă pe care le pierdem în fiecare zi. După 6-8 ore de somn bun, corpul nostru este deshidratat, așa că este recomandat să beți un pahar cu apă în fiecare dimineață, înainte de micul dejun. După rehidratare, corpul va începe să funcționeze și să metabolizeze mai eficient. Practic, apa activează întregul nostru sistem pentru a prelucra apoi substanțele nutritive și pentru a distribui uniform energia de care avem nevoie pe parcursul zilei pentru a ne îndeplini toate sarcinile. La polul opus, dacă ne deshidratăm, vom simți că avem gură uscată, piele uscată și, de asemenea, vom suferi de tensiune arterială scăzută, de dureri de cap, amețeli și vom fi obosiți.

Deschideți larg ferestrele.

Aerul proaspăt este un alt element esențial de care avem nevoie pentru o bună stare de sănătate și dispoziție. Sigur, nu putem întotdeauna să ne aventurăm pe potecile pădurii, pe cărări de munte sau pe plaje sălbatice. Totuși, fie că suntem acasă, fie că suntem la serviciu, putem să ne bucurăm de aer proaspăt deschizând larg ferestrele. În mod surprinzător, aerul din interiorul locuințelor și birourilor noastre prezintă o cantitate de trei până la patru ori mai mare de poluanți și particule periculoase. Dacă nu aerisim mediul unde lucrăm și locuințele noastre, crește șansa ca aceste substanțe poluante să se acumuleze. Altfel spus, aerul din casele noastre poate deveni mai poluat decât aerul exterior, și asta pentru că există zeci de surse posibile de poluanți, cum ar fi fixativ de păr și alte spray-uri, lumânări, parfumuri ambientale și așa mai departe. În cantități mici, aceste substanțe poluante pot fi inofensive, dar dacă nu vom aerisi în mod regulat locuințele noastre, ele vor continua să se acumuleze, favorizând inflamația în corp, afecțiuni ale arterelor și creșterea tensiunii arteriale. Deschideți ferestrele cel puțin 10 minute în fiecare zi în timpul verii și măcar 5 minute în timpul sezonului rece.

Consumați nuci, semințe și alune ca gustare.

O gustare nutritivă este ca un medicament fără efecte secundare pentru corpul nostru. În locul chipsurilor de la magazin, al batoanelor de ciocolată și a altor alimente foarte procesate, putem începe să consumăm câte o mână de nuci și semințe. Le găsim la prețuri foarte accesibile și în cantități generoase într-un megastore farmaceutic online, de unde putem achiziționa și batoane energizante pe bază de nuci, alune, semințe, smochine sau curmale. Nucile au un conținut mare de acizi grași esențiali Omega-3, foarte importanți pentru sănătatea inimii. Nivelurile ridicate de grăsimi nesaturate pe care le găsim în nuci și în semințe pot scădea colesterolul și inflamația, reducând astfel riscul de boli de inimă, cancer și multe alte afecțiuni.Ai ceva de adăugat?...

*