7 remedii antice pentru creșterea imunității

Conceptul de sănătate bună nu este neapărat egal cu a nu te îmbolnăvi. A avea o sănătate bună înseamnă că în trupul tău există un echilibru perfect, precum și o stare de bine extrem de revigorantă.

remedii-antice-pentru-imunitate

Astfel, dacă ai parte de o sănătate bună atunci nici cele mai periculoase boli nu se pot lega de tine. Ori, pentru a avea o sănătate de fier atunci ai nevoie de o imunitate pe măsură pe care o poți crește prin intermediul unor remedii vechi de când lumea.

Noi venim înaintea ta cu 7 dintre cele mai importante modalități prin care poți să-ți crești imunitatea.

1. Un sistem imunitar echilibrat este construit prin intermediul unor alimente sănătoase

Un sistem imunitar șubred îți poate pune organismul în pericol, virușilor fiindu-le mult mai ușor să te atace, dar cu o alimentație corespunzătoare poți diminua aceste riscuri. Consumând alimente bogate în nutrienți, și eliminându-le pe cele care ne pot intoxica corpul sistemul imunitar devine tot mai puternic. Fructele foarte colorate, alimentele cu frunze verzi, cerealele, nucile, precum și alte legume sunt ceea ce ai nevoie pentru a-ți întări sistemul imunitar.

2. Detoxifierea

Depozitul de toxine rezultat din alimentele ce nu sunt digerate reprezintă unul dintre principalele motive pentru care corpul nostru ajunge să se îmbolnăvească. Astfel, dacă corpul îți este intoxicat de toxine, devine mediul propice pentru dezvoltarea bolilor. Această intoxicație poate fi atât de natură fizică, cât și psihică. Așa că asigură-te că periodic faci o cură de detoxifiere mai ales dacă obișnuiești să mănânci nesănătos.

3. Practică Yoga

Pe acest subiect au fost întreprinse numeroase studii, toate având același rezultat, yoga este una din modalitățile prin care poți să-ți întărești sistemul imunitar. Cu ajutorul meditaţiei îţi poţi goli mintea, eliberându-te de stres, scăpând de gândurile toxice.

4. Limitează consumul de alcool

Alcoolul poate diminua mobilitatea celulelor albe din sânge. Totodată, consumul de alcool are drept rezultat o mai slabă oxigenare a organelor din corpul nostru. Astfel, cu o cantitate mai mică de oxigen, atât o parte importantă din organele noastre, cât și imunitatea, nu mai funcționează la parametri optimi.

5. Mănâncă la ore fixe

Având mese regulate, la ore fixe, oferi un prilej important organismului de a tria ceea ce este bun de ceea ce nu-i face bine sau pur și simplu nu-i place. Totodată, prin mesele regulate nu vei lăsa loc senzației de foame să apară, senzație care de cele mai multe ori ne împinge să mâncăm și alimente mai puțin sănătoase. În plus, un alt avantaj al meselor regulate este că îți reglează digestia, fapt care va contribui la detoxifierea mai ușoară a organismului.

6. Plantele medicinale sunt un remediul natural pentru creșterea imunității

În prezent sunt cunoscute numeroase plante care au acest rol, de a crește imunitatea, și acestea sunt utilizate încă din vremuri demult apuse. Usturoiul, echinaceea, ghimbirul, turmenicul sunt doar o parte din acele plante care te pot ajuta să-ți menții o imunitate ridicată și totodată să ții la depărtare bolile și virușii.

7. Odihnește-te!

Somnul este foarte important, nu numai pentru a ne menține frumusețea, ci și pentru a ne menține imunitatea la un nivel optim. În timpul somnului profund, creierul nostru este foarte ocupat, la fel ca și sistemul imunitar care eliberează o proteină al cărui rol este să dormim și mai bine. Atunci când există un echilibru între repaus și activitate, atunci celulele se pot regenera corespunzător.



Ai ceva de adăugat?...

*