5 beneficii uimitoare ale mierii de albine

O mâncăm dimineața la micul dejun sau ca îndulcitor pentru ceai, însă te-ai întrebat vreodată ce beneficii are mierea de albine asupra sănătății tale? Mierea este considerată de mulți specialiști un medicament natural care ne energizează, ne alină durerile și ne vindecă rănile. Mierea de albine este cel mai rapid și puternic energizant natural cunoscut, așa că, dacă dimineața te gândești cum să îți faci cât mai repede o cafea care să îți dea energie, mai bine dă o fugă la cămară, la borcanul cu miere pentru că efectul va fi mai intens și mai îndelungat. Iată alte 5 beneficii pe care mierea de albine le are:

  1. Antibiotic natural

Știai că propolisul este denumit și ”penicilina” din miere? Mierea neprelucrată este bogată în propolis și are proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice, motiv pentru care este recomandată în tratarea infecțiilor cu viruși în mod special.

Mierea de albine este recomandată și în trarea rănilor datorită efectului antimicrobian. Studiile au demonstrat faptul că mierea poate fi folosită cu succes în tratarea rănilor, fiind o alternativă excelentă la medicamentele clasice. Tot ce trebuie să faci este să îți cureți plaga cu ser fiziologic, să aplici miere pe rană și eventual să aplici și câteva comprese îmbibate în miere. Mai multe despre acest tratament pentru vindecarea rănilor cu ajutorul mierei de albine poți găsi pe site-ul ”Casa cu petunii”!

  1. Ameliorează alergiile

Mierea de albine vine și în ajutorul celor care suferă de alergii. Mierea de albine are un efect anti-inflamator și conține mici cantități de polen. Tocmai acest polen te ajută să îți ameliorezi alergiile sezoniere pentru că odată expus organismul la cantități mici de polen, el va începe să producă anticorpii necesari care să lupte împotriva alergiilor. Expunerea repetată va duce la construirea în timp a acestor anticorpi și în cele din urmă la eliminarea alergiilor.

În același timp, proprietățile anti-inflamatorii ale mierii de albine ajută la calmarea pielii și la tratarea psoriazisului, a eczemelor sau a dermatitelor seboreice ale scalpului.

  1. Îmbunătățește digestia

Studiile au arătat că ulcerul și gastrita pot fi tratate cu ajutorul mierii de albine neprocesare care conține bacterii care luptă împotriva virusului Helicobacter pilori, responsabil de aceste afecțiuni. În plus, acest tip de miere de albine conține probiotice, bifido bacterii și lactobacterii care previn disconfortul abdominal.

  1. Sursă de vitamine și minerale

Mierea de albine conține vitamine și minerale care sunt extrem de ușor de asimilat de organism. Odată cu consumul de miere de albine ne luăm necesarul de vitamine (C, A, D, K și B), minerale (potasiu, magneziu, fosfor și calciu), acizi organici (gluconic, fosforic, formic, lactic, citric) dar și de enzime (amilaza, lipaca, catalazele) care ajută la funcționarea optimă a organismului.

  1. Te scapă de răceală

Unul dintre cele mai vechi și renumite remedii împotriva răcelii este mierea de albine. Aceasta întărește imunitatea și ajută organismul să lupte mai bine împotriva virozelor. Tot ce trebuie să faci este să amesteci puțin ghimbir, cu sucul de la o lămâie și 3 linguri de miere și să iei câte o linguriță din acest amestec de 3 ori pe zi. Vei vedea că vei scăpa de răceală mult mai repede decât cu tratamentul clasic.



Ai ceva de adăugat?...

*